Продукти за 8 палачинки
3 парчета пилешко филе (около 500 гр.)
3 с.л. зехтин
1 стрък праз
половин глава червено цвекло
100-200 гр кашкавал (най-добре е гауда)
100-200 гр кашкавал (най-добре е гауда)
300 мл прясно мляко
смлян черен пипер
пилешки бульон
Приготвяне
Нарежете пилешкото на дребни кубчета и го топнете за малко секунди в сгорещения зехтин. След това задушете нарязания на дребно праз, около 1-2 минути.
Сложете в тенджера пилешкото, цвеклото, праза и млякото и малко пилешки бульон.
Варете на тих огън 20 мин, докато месото се свари и омекне. Подправете с черен пипер.
Приготвяне
Нарежете пилешкото на дребни кубчета и го топнете за малко секунди в сгорещения зехтин. След това задушете нарязания на дребно праз, около 1-2 минути.
Сложете в тенджера пилешкото, цвеклото, праза и млякото и малко пилешки бульон.
Варете на тих огън 20 мин, докато месото се свари и омекне. Подправете с черен пипер.
Разпределете пилешкия пълнеж и зеленчуците равномерно в палачинките и увийте на руло или на триъгълници. Поставете ги една до друга в тавичка. Поръсете отгоре настърганото сирене и загрейте във фурната за 20 мин.