200 гр жито
1 маруля
250 гр риба тон от консерва
300 гр домати
3-4 глави лук
1 супена лъжица маслини
За дресинга
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици ябълков оцет
3 скилидки счукан чесън
сол пипер
Начин на приготвяне:
Сварете житото в много вода, леко подсолена, после отцедете зрънцата и ги залейте със студена вода. Изцедете отново.
Нарежете марулята в голяма купа, заедно с доматите. Нарежете лука на ивички и го прибавете в купата.
Изцедете рибата тон от маринатата и внимателно го накъсайте на дребни парченца. Прибавете го към салатата.
Прибавете също житото и маслините.
Разбъркайте внимателно съставките на дресинга и го подправете салата с него.