2 с.л печен сусам
300 гр моцарела
1 краставица
2 малки главички лук
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. соев сос
малко джинджифил
кориандър
сусамово олио
Начин на приготвяне
Изцедете моцарелата и я нарежете на филийки с дебелина половин сантиметър. Измйте краставицата и я нарежете на фини кръгчета без да я белите.
Нарежете лука на ситно.
Смесете лимоновия сок, соевия сос, сусамовото олио и джинджифила. Добавете съвсем мъничко захар и разбъркайте добре.
В четири чинии излейте малко от маринатата. Наредете филийките моцарела и краставичките и ги полейте с още марината.
Най-отгоре поръсете със сусам и лук, украсете с кориандър и сервирайте.