2 с.л печен сусам
300 гр моцарела
1 краставица
2 малки главички лук
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. соев сос
малко джинджифил
кориандър
сусамово олио
Начин на приготвяне
Изцедете моцарелата и я нарежете на филийки с дебелина половин сантиметър. Измйте краставицата и я нарежете на фини кръгчета без да я белите.
Нарежете лука на ситно.
Смесете лимоновия сок, соевия сос, сусамовото олио и джинджифила. Добавете съвсем мъничко захар и разбъркайте добре.
В четири чинии излейте малко от маринатата. Наредете филийките моцарела и краставичките и ги полейте с още марината.
Най-отгоре поръсете със сусам и лук, украсете с кориандър и сервирайте.




Гуцанов: Или променяме Кодекса на труда, или получаваме наказание от ЕС
Централна прогноза
Агресията сред децата: Най-често е заради липса на внимание в семейството
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Исторически момент: Ще „хванем“ парче от комета
НА ЖИВО: ЦСКА 1948 - Лудогорец 4:1, гол от центъра за домакините
Русия иска да вземе Евро 2032 от Италия
Макс след екшъна на пистата: Правилата ни позволяват да правим някои неща
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар