IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата с артишок и бобови зърна

1 октомври 2007 08 58

Много интересен микс – лека като въздух салата, но в същото време толкова засищаща

Салата с артишок и бобови зърна

Много интересен микс – лека като въздух салата, но в същото време толкова засищаща. Идеална е за топла лятна вечер. Или за топла есенна вечер. Или за студена зимна вечер на топло вкъщи. Схванахте, надяваме се. Много е добре да се хапва в приятелска компания. Не интимна, а приятелска. Моля, моля. И вино. Бяло.

Необходими продукти


10 малки главички артишок, обелени и нарязани на четвъртинки

5-6 репички

3 стръка зелен лук, нарязан на дълго и на тънко

200 гр сварен и студен зрял боб (може и от консерва)

3 счукани скилидки чесън

2 чаени лъжички лимонов сок

3 супени лъжици зехтин

6 листа зелена салата

черен пипер (колкото искате)

сол (малко!)

Начин на приготвяне

Пуснете пара нарязания артишок в продължение на 8 минути. Ако направите грешката да го варите, не му причинявайте това мъчение повече от 3 минути. След като го напарите/сварите охладете със студена вода и отцедете полекичка.

Направете дресинга. Смесете счукания чесън, лимоновия сок, солта и пипера.

Объркайте репичките, лука и боба в купата за салата с половината от дресинга. Добавете внимателно артишока и още по-внимателно разбъркайте.

Сервирайте върху листо от маруля и наръсете всяка чиния с останалия дресинг.

КоментариКоментари