IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Следпразнична салата

14 декември 2007 15 12

Когато сте преяли предишната вечер и искате да разпуснете малко

Следпразнична салата

Необходими продукти

4 листа къдрава салата

3 листа маруля

2 стръка зелен лук

3 резенчета кашкавал или сирене

3 резенчета салам, шунка, някакво месо (печено или варено)

2 филийки  хляб

Заливка

1 с.л. оцет

1 с.л. зехтин

1,5 с.л. олио

на върха на ч.л. горчица

1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне

Салатите се накъсват, кашкавалът или сиренето и саламът се нарязват на кубчета. Всичко се слага в купа. От хляба се правят крутони. Слагате тигана на котлона, загрявате го, без мазнина и запичате хлебчетата.

Крутоните се слагат при останалите съставки. Всичко се залива със салатната заливка и се сервира.

Рецептата е предоставена от Bgkulinar

КоментариКоментари