Необходими продукти:
250 грама пилешко филе
1 твърдо сварено яйце
около 150 грама крутони
1 средно голяма прясна салата, добре измита
За дресинга:
180 милилитра отцедено кисело мляко
5 филета от аншоа
3 скилидки ситно счукан чесън
2 супени лъжици ситно настърган пармезан
5 милилитра сос Уорчестър
5 милилитра дижонска горчица
15 милилитра лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно филетата от аншоа. Разбъркайте ги в купа с всички останали продукти до получавана на еднородна смес. Добавете черен пипер на вкус и охладете готовия сос, преди да сервирате.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечете в него пилешкото месо за около 4-5 минути от всяка страна или докато е готово. Извадете го в друг съд, покрийте с фолио и го оставете настрани. След като изстине, нарежете на хапки.
Обелете яйцето и го нарежете на тънки филийки. Салатата накъсайте на дребни парченца.
Подредете съставките в голяма купа – първо салатата, след това крутоните, а най-отгоре пилешкото и яйцето. Накрая залейте със соса.