IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата Цезар с пилешко месо

17 декември 2007 15 55

Ето и една от най-старите рецепти за салати, но в здравословен вариант - с пилешко месце

Салата Цезар с пилешко месо

Необходими продукти:

250 грама пилешко филе

1 твърдо сварено яйце

около 150 грама крутони

1 средно голяма прясна салата, добре измита

За дресинга:

180 милилитра отцедено кисело мляко

5 филета от аншоа

3 скилидки ситно счукан чесън

2 супени лъжици ситно настърган пармезан

5 милилитра сос Уорчестър

5 милилитра дижонска горчица

15 милилитра лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно филетата от аншоа. Разбъркайте ги в купа с всички останали продукти до получавана на еднородна смес. Добавете черен пипер на вкус и охладете готовия сос, преди да сервирате.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечете в него пилешкото месо за около 4-5 минути от всяка страна или докато е готово. Извадете го в друг съд, покрийте с фолио и го оставете настрани. След като изстине, нарежете на хапки.

Обелете яйцето и го нарежете на тънки филийки. Салатата накъсайте на дребни парченца.

Подредете съставките в голяма купа – първо салатата, след това крутоните, а най-отгоре пилешкото и яйцето. Накрая залейте със соса.

КоментариКоментари