200г почистен и задушен зелен фасул
1 морков
200 гр зрял фасул от консерва
1 маруля
1 глава червен лук
½ жълта чушка
200 гр риба тон
2 с.л зехтин
1 с.л ябълков оцет или лимон
1 с.л горчица
сол и пипер
Начин на приготвяне
Нарежете зеления фасул на средно големи парчета и ги сложете в купа за салата. Почистете от дръжката и семките жълтата чушка, нарежете я на кръгчета и я сложете при фасула.
Прибавете и зрелия фасул заедно с нарязаната на дребно маруля.
В отделна купичка смесете подправките заедно с лимоновия сок и горчицата, за да се получи дресинг.
Залейте зеленчуците със сместа и оставете да престои десетина минути.
След това прибавете раздробената на ситно риба тон и разбъркайте.