Необходими продукти:
За дресинга
1/3 ч.ч. нектар от кайсия
1/3 ч.ч. винен оцет
1/3 ч.ч. зехтин
2 ч.л. горчица
1/4ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
2 с.л. кафява захар
За салатата
1/2ч.ч. нарязани орехи
2 шепи нарязана на дребно салата
3 средно големи круши
100гр синьо сирене
Начин на приготвяне:
В купичка смесете нектара, оцета, зехтина, горчицата, солта и пипера. В друг подходящ съд разтопете захарта, като постоянно я разбърквате. Прибавете орехите, докато захарта е все още на огъня, и хубаво ги овъргаляйте в нея.
В по-голяма купа за салата смесете зелената салата и крушите (нарязани на тънки ленти). Полейте с дресинга, поръсете със захаросаните орехи и натрошеното синьо сирене.
Салата с круша и дресинг по френски
22 юли 2008 08 10Екзотичен сладко-солен вкус и много лятно настроение. Всичко това на салата

Сподели
Коментари


Коментари
