Необходими продукти:
400 грама черен фасул от консерва; изберете такъв без добавена сол и го отцедете добре от течността
сурови царевични зърна от 2 средно големи кочана
100 грама моцарела, нарязана на кубчета
около 400 грама чери домати, нарязани на четвъртинки
1 средно голямо авокадо, нарязано на кубчета
1 глава червен салатен лук, нарязан на дребно
1 супена лъжица кимион
2 супени лъжици свеж кориандър
черен пипер, оцет и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте боба, кимиона и черния пипер, след което оставете настрани.
Загрейте тиган с незалепващо дъно до средно висока температура. Сложете царевичните зърна и ги запечете до лекото им потъмняване, което ще отнеме около 4-5 минути.
Разбърквайте ги често, за да не изгорят. След това отстранете от котлона и оставете да изстине.
В купата с боба добавете царевицата и всички останали продукти. Разбъркайте и оставете да се охлади преди да сервирате. Стига за 4 порции и е идеална добавка към всякакъв вид месо.
Всяка порция съдържа около 325 калории, стига да не прекалявате със зехтина.