За любителите на по-екзотичната кухня сме приготвили една нетрадиционна рецепта. Ястието се казва табуле и е част от арабската кухня.
Продукти:
1 л 1/3 чаена чаша кус-кус;
1 глава ситно нарязан кромид лук;
2 обелени и нарязани на кубчета домата;
3 супени лъжици зехтин;
2 супени лъжици нарязан магданоз;
1 супена лъжица нарязана мента;
сока от ½ лимон;
½ нарязана на кубчета краставица;
1 кафена лъжичка канела;
сол;
черен пипер.
Начин на приготвяне:
Сваряваме кус-куса. Отцеждаме добре и смесваме в голяма купа с останалите съставки. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Украсяваме с ментови листа и сервираме върху листа от маруля.
Рецептата е от книгата "Вегетарианско хранене", издателство "Колхида"