IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Андрю няма да се изнесе от имението в Уиндзор

24 февруари 2023 17 50

Братът на краля подписал договор за наем

БГНЕС

БГНЕС

Принц Андрю няма намерение да напуска имението си в Уиндзор. Това признал самият той пред приятели, разкривайки, че има сериозен договор за наем. Той е от 250 паунда на седмица и ще е в сила за 75 години напред.

След като брат му Чарлз го уведомил, че иска да му намали надбавката, която получава, някои предположиха, че той може би е принуден да напусне дома си. За да понижи кралските разходи, кралят ще плаща на принца по 250 000 паунда до април тази година.

Тъй като през годините Андрю е похарчил голяма сума пари, за да обнови имението „Роял Лодж“, той няма намерение да го остави току-така, смятат близки до него.

„Той (каза), че няма да напусне, няма шанс това да се случи и дори кралят да го искаше, как би проработило това?! Ако той (кралят) иска да похарчи милиони, за да му възстанови парите, които вече е похарчил за имота, това е друг въпрос“, обяснява източник на The Mirror.

Елизабет Втора

БГНЕС

Човекът посочва, че едва ли ще се стигне до ситуация, в която бившият на Сара Фъргюсън ще съди краля за пари. „Би било немислимо“, добавя той и посочва, че двамата ще се разберат по мирен път.

Принц Андрю се е подсигурил занапред

Според британски издания, синът на покойната Елизабет Втора, който вече не изпълнява ангажименти като кралска особа заради скандала с изнасилване, има основания да остане в имота, който обитава. Още през 2003 г. той сключва договор за наем от 250 паунда на седмица.

„Роял Лодж“, където принцът живее с бившата си жена Сара, разполага със 30 спални и се простира на площ от 98 акра земя.

Говори се, че херцогът на Йорк е споделил със свои приятели, че не знае как ще поддържа имота, ако му спрат издръжката.

Още докато Елизабет Втора бе жива, накара принц Андрю да се оттегли от официалните си задължения заради скандала около него през 2019. Така той не получава публични средства от държавата, но разчита на щедростта на своето семейство. Оттогава досега той се храни благодарение на частни средства от херцогство Ланкастър. Те възлизат на около 250 000 паунда на година, разрешени от майка му.

Сара Фъргюсън,

БГНЕС

Принц Андрю следи внимателно кариерата на Хари, защо?

По стъпките на принц Хари: Принц Андрю подготвя мемоари

Да откажеш на краля: Въпреки специалната покана, Адел и Ед Шийран няма да пеят за Чарлз III

Откакто Чарлз пое престола, той е казал на брат си, но и на други членове на фамилията, че ще взимат по-малко пари от херцогството, което сега е негова собственост.

Предполага се, че ако херцогът на Йорк бъде принуден да се премести, ще отиде в имот в Белгравия, закупен от Сара Фъргюсън. Той е инвестиция за техните дъщери, принцеса Беатрис на 34 и принцеса Юджийн на 32. През юни миналата година той бе напълно обновен благодарение на бившата херцогиня.

принц Андрю,

БГНЕС

Източник разкри пред The Sun, че принц Андрю помолил майката на децата си да не пуска наематели на въпросното място, за да може да отиде там, ако Чарлз го изгони от Роял Лодж.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари