IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шанън Дохърти: Ракът е едновременно най-лошото и най-хубавото нещо, което ми се е случвало

26 март 2024 08 40

Актрисата обяснява как заболяването е променило мисленето ѝ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шанън Дохърти разкрива, че се е превърнала в съвсем различен човек, след като получава раковата си диагноза. 

Актрисата от „Чародейките“ говори откровено пред Брайън Остин Грийн, Шарна Бърджес и Ранди Спелинг в подкаста Oldish относно сериозното си заболяване, което променя начина ѝ на мислене и подхода ѝ към живота. 

„Мисля, че ракът е едновременно най-лошото и най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало. Той ме промени като човешко същество. Накара ме да порасна по съвсем различен начин. Накара ме да погледна по различен начин на живота и отношенията. Ценностите ми се промениха. Приоритетите ми се промениха. Сега имам много по-ясно виждане и съм много по-фокусирана“, казва Дохърти. 

Тя добавя, че е напълно убедена, че има различна сила и устойчивост, когато става дума за изправяне пред предизвикателствата на живота, заменяйки по-тихата си личност отпреди. 

След като получава диагнозата рак на гърдата през 2015 година, много неща се променят в живота на Дохърти. Миналата година тя подаде молба за развод от Кърт Исвариенко, за когото бе омъжена 11 години, след което насочи цялата си енергия към подкрепа на изследвания за рака на гърдата и намиране на лек за болестта. Актрисата също така се изявява като дарител на медицински проучвания, с което се надява да промени света на здравето за следващите поколения. 

Въпреки тези позитивни промени, Дохърти, която през миналия ноември разкри, че ракът се е разпространил до костите ѝ, заяви, че все още се опитва да се справи със страха, че тялото ѝ ще я предаде в един момент. 

„Днес се събудих и гърбът ме болеше. Започнах да се паникьосвам и лесно загубих самоувереност и контрол за 15-20 минути. Защото си помислих, че точно това се случва, когато лечението не работи... ракът се разпростира и започваш да чувстваш как яде костите ти, което предизвиква болката. В този момент бях много, много, много изплашена. Именно затова казвам, че изживявам един от най-лошите си периоди“, казва Шанън. 

Все пак тя успява да се успокои, напомняйки си, че и преди се е събуждала с подобни болки, защото е възрастна, а скорошните ѝ сканирания на тялото са показали добри резултати. 

Дохърти сподели, че е започнала да приема малко по-позитивен поглед върху рака си и планира да живее на пълни обороти колкото се може по-дълго време

„Няма лек. Но все пак има толкова много готини неща, които се случват в медицината, особено в борбата с рака, така че никога не трябва да приемаме диагнозата за смъртоносна. Гледам на нея като нещо, с което да живея възможно най-дълго докато има лек или докато има ново лекарство, което да ми осигури още три години... след това още пет и така нататък“, казва актрисата. 

Шанън Дохърти през сълзи: Обичах косата си

Шанън Дохърти за рака: Боря се, за да остана жива!

Шанън Дохърти: Мога да живея още 10-15 години

Продължавайки със своето лечение, Дохърти е категорична, че не е приключила с живота. „Не съм спряла да живея. Не съм спряла да обичам. Не съм спряла да създавам. Не съм спряла да се надявам за позитивна промяна. Просто не съм – не съм готова да си отида“, казва тя пред списание People. 

След диагнозата през 2015 година, Шанън се подлага на двойна мастектомия и преминава през радиационно лечение и химиотерапия. Две години по-късно тя сподели в социалните мрежи, че ракът е в ремисия, но през 2019-а той се завърна и вече беше в четвърти стадий. През юни миналата година актрисата разкри, че болестта се е разпространила до костите й, което наложи операция пет месеца по-рано, за да се премахне тумор в мозъка. 

В момента Дохърти се надява да влезе в клинични проучвания, тъй като се разработват нови лечения. Но тя е водена най-вече от желанието да докаже, че може да работи въпреки диагнозата си. Всяка сутрин актрисата се чувства благодарна за поредния ден с приятелите, семейството и немската си овчарка Боуи. Обяснява, че сега оценява всичко около себе си много повече и се опитва да се наслади на всеки миг, който ѝ е предоставен. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари