IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест години след развода си – Чанинг Тейтъм и Джена Дюан искат среща в съда

12 април 2024 17 50

Двамата ще спорят за активи, спечелени от актьора от поредицата „Професия: Стриптийзьор“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Джена Дюан и Чанинг Тейтъм се разделиха преди шест години, започнаха своите нови животи и дори вече са в други сериозни връзки, но очевидно все още има какво да делят. Двамата искат среща в съда, като актьорът дори е привикал и сегашния годеник на бившата си съпруга, Стив Кази, за да даде показания. Причината – проблеми с разделянето на активи, придобити от Тейтъм от поредицата „Професия: Стриптийзьор“.

В съдебни документи, цитирани от списание People, Дюан е представила своя предварителен списък със свидетели, който включва нейните и имената на Тейтъм. Двамата бяха женени от 2009 до 2018 година, когато актрисата подаде молба за развод. Те имат и 10-годишна дъщеря Евърли, за която споделят поравно грижите. Дюан в момента е сгодена за Стив Кази, от когото има и син Калъм, а Тейтъм пък е сгоден за Зоуи Кравиц.

Според подадената молба, 43-годишната Джена иска тя и бившият ѝ съпруг да свидетелстват по всички теми, свързани с брака им, включително бизнес и финансови активи. 

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

От своя страна, Чанинг също е подал документи в съда, където посочва Дюан и Стив Кази в списъка си със свидетели. В молбата се отбелязва, че се очаква Кази да даде показания относно съжителството му с Джена, общите им разходи и всички други въпроси, свързани с развода. Двамата актьори имат изслушване в съда, насрочено за днес. Според съдебните документи, ключовите въпроси в процеса са свързани с разделяне на собствеността, искове за възстановяване на разходи, подкрепа, нарушаване на фидуциарни задължения и адвокатски хонорари. 

Дюан изтъкна, че интелектуалната собственост, придобита от поредицата „Професия: Стриптийзьор“, ще бъде най-големият проблем между нея и бившия ѝ съпруг. Според нея, първо трябва да се реши характеризирането и разделянето на тази собственост, защото ще повлияе на разрешаването на другите финансови проблеми в този случай. Тя също така твърди, че делото се е забавило, тъй като Тейтъм отказвал да приеме равно разделяне на интелектуалната собственост. Актрисата обвинява бившия си съпруг, че е вложил приходите в неотменим тръст и е прехвърлил лицензионните права на трета страна, без да ѝ каже.

Чанинг обаче оспорва твърдението на Дюан. Съдебните документи, подадени от неговите адвокати, твърдят, че актьорът е положил значителни усилия след раздялата за подобряване на интелектуалната стойност на „Професия: Стриптийзьор“ и свързаните с поредицата субекти, за които бившата му съпруга твърди, че пораждат конфликт помежду им.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Съдът ще трябва да разпредели активите между двамата, като вземе предвид усилията на Тейтъм по обработка и подобрение на интелектуалната собственост, които той е направил след раздялата си с Дюан.

Актрисата обаче продължава да твърди, че бившият ѝ съпруг не ѝ е казал за възможностите за увеличаване на дивидентите от „Професия: Стриптийзьор“ и е прибрал 100% от печалбата след раздялата им без нейното знание. Тя също така твърди, че Тейтъм е инвестирал парите в ресторанта Saints and Sinners.

Бизнес мениджърът на актьора, Ерик Фултън, и редица негови служители също са в списъка на свидетели, подаден от Дюан. Те са привикани да говорят за бизнес и финансови дейности, които са извършвали с Тейтъм по време и след развода. По-конкретно Фултън ще бъде попитан за финансовите подробности на поредицата „Професия: Стриптийзьор“ и неговата интелектуална собственост.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Изброени са няколко други имена, за да свидетелстват за бизнес, творчески и финансови дейности. Тейтъм е посочил своите бизнес партньори и режисьора на филма Стивън Содърбърг като свидетели в собствения си списък.

Дюан представи списък с доказателства за процеса, който включва документи като съвместни данъчни декларации за доходите, които са подадени по време на брака им и след като са се разделили, и информация, свързана с неотменимия тръст на семейство Тейтъм, създаден през юли 2016 година. Актьорът, от своя страна, също изброява набор от финансови документи, оценки на недвижими имоти, работни календари и др. Банковите извлечения и извлеченията от кредитните карти на двамата също са в списъка на актрисата, заедно с други документи.

Според Дюан, когато спорът за активите от „Професия: Стриптийзьор“ бъде разрешен, всички други проблеми ще се оправят сами.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Джена и Чанинг бяха обявени за свободни единици през ноември 2019 година. Решението на съдията бе взето два месеца, след като танцьорката обяви, че тя и Стив Кази очакват първото си дете. Двойката се сгоди през февруари 2020 година, а на следващия месец се роди и синът им Калъм Майкъл Ребъл. През изминалия януари стана ясно, че годениците очакват и второ дете.

Тейтъм също продължи напред с живота си. След двугодишна връзка с певицата Джеси Джей, в момента той е сгоден за актрисата Зоуи Кравиц.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

В интервю за Vanity Fair миналата година актьорът говори открито за развода си.

„В началото беше страшно и ужасяващо нещо. Животът ти се променя на 180 градуса. Целият план, който си имал в главата си, се превръща в пясък, изплъзващ се измежду пръстите ти. Но това беше точното нещо, от което имах нужда“, казва той.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари