IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си освободим време за тренировки?

1 септември 2015 08 01

Липсата на време не е истинският ви проблем

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Страхил Иванов е личният фитнес треньор и специалист по хранене, за който всеки мечтае. Професионалните му съвети буквално сбъдват мечтите на хиляди хора в България, помагайки им да променят себе си и да се сдобият с формата, която винаги са искали.

Той стои и зад проекта FITBG.NETмястото, в което можете да заявите своята лична програма и да разберете повече за различните храни и упражнения.

Страхил Иванов е част от проекта на Tialoto.bg, Фитнес съвети от треньори, и представя своите професионални насоки за всички, които прекрачват прага на спортните зали за първи път. 

Да започнем с кратък урок по Астрономия... В центъра на Слънчевата система е разположена звезда - Слънцето. Около Слънцето обикаля планета, наречена Земя - планетата, на която всички ние живеем. За да се завърти около оста си, на Земята ѝ отнема 24 часа. Нито повече, нито по-малко. Тези 24 часа наричаме денонощие.

За съжаление, през по-голямата част от времето ни се струва, че просто няма достатъчно часове в едно денонощие. Изгубени между работата, образованието, семейството и приятелите, как да отделим време и за спорт?!

“Наистина искам да вляза във форма, но е физически невъзможно да отделя време за това.”

Звучи ли ви познато? Чувам го всекидневно! Въпреки това успявам да отделя време за спорт всяка седмица. А не е като да съм човек без ангажименти! Но как е възможно да се справям?

Истината е, че независимо колко натоварено е ежедневието ви, нуждаете се от 3 часа седмично, за да поддържате формата си. Точно така, 3 часа седмично! Седмицата има 168 часа. Не ми казвайте, че от тези 168 часа не можете да прежалите 3 за тренировки!

Липсата на време не е истинският ви проблем! Нека да поразмишляваме над това как прекарваме времето си всеки ден.

Според статистическите данни, средностатистическият българин прекарва 3 часа на ден пред телевизора. Това са 3 х 7 = 21 часа седмично пропиляни на вятъра! А не можем да отделим 3 часа за здравето си? Какво да кажем и за останалите начини за пилеене на време: компютри, таблети и смартфони! Безцелно сърфиране в Интернет, скролването във Facebook, игрите - с какво те допринасят за качеството ви на живот? Не казвам, че трябва да живеете като в първобитния строй, нормално е от време на време да гледате телевизия и да се информирате в Интернет. Всеки се нуждае от време за себе си и дори аз обичам да разпускам пред телевизора.

Необходимо е просто да управляваме времето си по балансиран и интелигентен начин, като намалим часовете, прекарани пред екраните. Не забравяйте, нуждаете се всичко на всичко от 3 часа седмично! Животът ви зависи от това!

Отделете минута и направете следната сметка:

Умножете възрастта си по 365. При мен това е: 23 х 365 = 8 395

Сега извадете това число от 27 126 (средната продължителност на живота в България в дни). Ще получите средният брой дни, които ви остават да живеете. При мен това са 18,731 дни. Обърнете внимание: Говорим за среден брой дни, което означава, че в действителност могат да са повече или по-малко.

Може би се питате какво общо има това с тренировките и спорта? Има доста общо. Начинът, по който прекарвате времето си сега, ще окаже пряко влияние върху дните, които ви остават. Прекарвайки по голямата част от времето си вкъщи пред телевизора, тъпчейки се с бърза храна,  числото ви бързо намалява.

Започнете да отделяте време за тренировки и да се храните балансирано с истинска, питателна храна и числото ви се увеличава!

Твоето бъдеще е създадено от това, което правиш днес, а не утре!

Това е и мотото, с което стартирах моя личен блог. Всеки избор, всяко решение, което вземете днес, или ще увеличат или ще намалят броя дни, които ви остават.

Когато поставим нещата по този начин, все още ли мислите, че нямате време за тренировки? :)

Автор: Страхил Иванов


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари