IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яйца за закуска се грижат за успешното отслабване

14 май 2012 08 59

Те защитат и намалят апетита за обяд

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Спрете да вярвате на диетите, които изключват яйцата или части от тях (като жълтъка). Според едно изследване на центъра "Пенигтън" в Луизиана , точно този продукт помага отслабването, защото засища за дълго организма и ви предпазва от това да се нахвърлите на храната на обяд, пише в. "Дейли телеграф".

Изследвани са 20 доброволци с наднормено тегло, на които е предлагана закуска по избор. Тези, които хапвали яйца, вместо пълнозърнести закуски, на обяд не се изкушавали толкова от шведската маса, която била на тяхно разположение и поглъщали по-малко количество.

Яйцата намаляват нивото на хормона грелин в кръвта, който стимулира апетита. Те повишават и друг хормон PYY3-36, който сигнализира за ситост.

"Изследването ни показва, че диети с висококачествен протеин осигуряват по-добро засищане. Това улеснява спазването им и води до по-добри резултати - каза ръководителят на изследването д-р Никхил Дурандар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

gery_girl ( преди 11 години )
Сериозно ли? Това наистина не го знаех, но предполагам не важи при пържените филийки и палачинките:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар