IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летните спортове, които трябва да опитате

17 юли 2014 06 00

Съчетайте полезното с приятното

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Искате да извлечете максимума от вашата лятна почивка? Тогава е време да замените обичайната си фитнес тренировка с нещо по-нетрадиционно. Разбира се, забавно е да прекарвате целия ден на плажа или на басейна, но има и други възможности, които може да опитате. Ето и някои от тях:

Сърфиране

Изгорени калории за един час: 200

Целеви мускули: горната част на гърба, раменете, трицепса, гърдите и краката

Какво трябва да знаете преди да опитате: Въпреки че не е необходимо да бъдете олимпийски шампион, за да карате сърф, със сигурност не може да очаквате от себе си много, ако нямате опит. Задължително трябва някой професионалист да ви даде необходимите съвети и да ви наглежда поне в началото.

Каяк

Изгорени калории за един час: 330

Целеви мускули: ръце, корем, долната част на гърба и раменете

Какво трябва да знаете преди да опитате: Каяците се различават по форма и дизайн. Специалист трябва да ви препоръча модел, който да бъде най-лесен за начинаещи.

Плажен волейбол

Изгорени калории за един час: 544

Целеви мускули: ръце, гърди, гръб и крака

Какво трябва да знаете преди да опитате: Хубавото е, че за този спорт не се изисква никаква предварителна подготовка и може да започнете да го практикувате веднага. Не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да не се дехидратирате.

Планински преходи

Изгорени калории за един час: 390

Целеви мускули: най-вече тези на краката – от бедрата до прасците

Какво трябва да знаете преди да опитате: Начинаещите трябва да се придържат стриктно към определените пътеки. Носете удобни дрехи – задължително с дълъг ръкав. Не забравяйте да вземете и достатъчно вода със себе си, тъй като тялото ви бързо се изморява и дехидратира.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )