IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наръчник за срещи на модерната жена

1 август 2013 11 50

За какво трябва да се оглеждате

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Постоянно слушаме за червените флагчета, за капаните на връзките и срещите и въобще човешките отношения се превръщат в по-голяма каша, когато се съобразяваме с познатите теории и съвети. Идеята на излизането по срещи е не да изследвате мъжа като извънземно, а да прецените дали с него може да имате някакво бъдеще.

Всеки е изживявал своите разочарования и за съжаление, никой не може да каже кога те ще спрат. Но пък опитът учи, поне малко! Затова на база своя опит и този на приятелките ви може да си изградите един „наръчник“, с който да не се обременявате излишно, но да отсявате все пак кандидатите за бъдеща връзка.

Ето и откъде да започнете:

1. Проверете профила му в социалните мрежи

Facebook: Колко приятели има? Това е важно, защото ако вие сте социално момиче/жена, вероятно ще си търсите социална половинка. Разгледайте по постовете му с кого си общува по-ясно – има ли кръг от близки приятели или такива с неговата фамилия!

Имайте предвид, че ако бройката на приятелите му надхвърля 1000, може би е „прекалено социален“. Вероятно той си чати с когото му падне и не задълбочава отношенията си лесно, което ще се окаже проблем за вас.

Twitter: Тук трябва да проследите кого „следва“. Ако 80%-90 % от тях са 19-20 годишни девойки, може би не е вашият човек.

Други социални платформи: Ако потенциалният ви мъж има профили в други социални мрежи и платформи, направете едно малко проучване какво пише там и с кого. Може да се окаже някой „играч“, който само ще ви разбие сърцето с игричките си. Кому е нужно това?

2. Фамилни връзки

Вероятно още не сте се срещнали със семейството му, но той със сигурност трябва да е споменал поне нещо за членовете му. Ако говори с уважение и обич за роднините си, това е добър знак – човекът най-вероятно има добро възпитание, морални ценности и е отгледан с любов.

Ако засечете, че той спори с тях по грозен начин по телефона или се възмущава и оплаква открито с обидни думи за техни постъпки или реплики, това означава, че впоследствие ще мрънка и срещу вашето поведение.

Ако той не се разбира с никого от семейството си, вероятно няма да се разбира и с вас в дългосрочен план.

Задавайте му въпроси за детството му, за отношенията му с баща му и т. н. това ще ви даде насока за това какъв би бил той като баща и като мъж (татковците са винаги пример – положителен или отрицателен – за синовете си).

3. Огледайте средата му

С какъвто се събереш, такъв ставаш! – клишето, от което обаче не можем да избягаме, върши работа и в този случай.

Първо вижте дали ви запознава със своите приятели. С колко от тях ви запознава? Едва ли бихте искали да имате отношения с човек, който ви крие от дружките си. Ако вашият случай е такъв – имайте предвид, че той може да крие и друго.

Ако той е самотник – това също не е опция. Искате ли да се озовете в скучна връзка, в която ще сте постоянно само двамата?

Не пропускайте да го запознаете и с вашите приятел(к)и. Нека и те си кажат мнението обективно.

4. Лепка или прекалено свободен?

Срещите и търсенето на партньор са трудно нещо. Често първата среща може да ви подведе за това какъв човек стои срещу вас, защото всеки се старае да даде най-доброто от себе си и е попрочел някои указания за „успешни срещи“ преди това. После обаче може да се окажете в ръцете на някоя „лепка“ – мъж, който постоянно иска да е с вас и буквално не ви оставя въздух. Кара ви да му правите отчет на това къде сте ходили и като цяло не иска да се срещате с други хора, а да си седите само двамата.

Вторият вариант не прави картинката по-добра – той може да се чувства „волен като птичка“ и да флиртува свободно, да отменя срещите ви с измислено обяснение в последния момент, да излиза без вас като избягва да го коментира и т. н.

5. Паричната страна на нещата

На пръв поглед той е перфектният джентълмен – плаща сметките, води ви на хубави места, облича се добре. Вгледайте се по-сериозно дали не харчи парите си за „глупости“ – кафета, дрънкулки, а в крайна сметка да се окаже, че живее у дома с родителите си, макар че има работа.

Ако забележите нещо подобно, то вероятно вашият човек има проблеми с управлението на парите си. А това ще се окаже проблем за вас в една сериозна връзка, когато ще трябва да градите дом и семейство.

6. Дълбоките различия

Не е тайна, че мъжете не обичат задълбочените приказки, но пък в един по-дълъг разговор може да научите повече един за друг. Сравнете интересите си, визията си за бъдещето и т. н.

Не е нужно да си приличате по всичко, но на пръв поглед поне трябва да имате сходни приоритети, ценностна система и грубо виждане за живота си.

7. Бившите

Ако го чуете да говори за някоя от бившите си, без значение дали добро или лошо, то той не я е преживял на 100 %. Правилото е, че бившите любовници не могат да бъдат приятели, освен ако помежду им още не съществува любов или никога не е имало любов.

Поиска ли от вас да сте приятелка с бившата му, откажете категорично и ако продължава да поддържа близки отношения с нея, по-добре си поговорете сериозно. Колкото и да ви уверява, че те са „просто приятели“, ревността винаги ще ви гризе и ще усещате несигурност в неговите чувства.

Разбира се, всяко правило си има изключение, но по-добре да не се налага да се молите за изключение!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Най-често хората се срещат ,допадат си или не си допадат ,поиграват в леглото и после или се разделят или се влачат с години или се вземат в някакъв разумен срок.Ако непрекъснато търсиш скрита информация и си запълваш времето с тестване обикновено накрая няма какво да тестваш или си скубеш косата защото никакъв тест не ти е помогнал да не се излъжеш.Причината не е в негодноста на тестовете а в емоционалната оценка която им правим.Когато ни налегне самотата всякакви предупредителни сигнали ни звучат като ,че се отнасят за друг.Когато имаме достатъчно основание да прекъснем връзката не бива да го отсрочваме да кажем за след празника защото не ни се остава точно сега сами или не ни е до кавга.Не бива да се предоверяваме и на приятели защото не всички стават за това.Ако оставаме резервирани и непрекъснато държим вратата отворена за заден ход не бива да се учудваме, че и на нас ни играят същата игра но все пак не бива да оставаме глухи на застрашителните сигнали или наивно да вярваме в превъзпитаващата роля на доброто ни отношение или семейните отношения.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Aida_v ( преди 10 години )
Като чета този "наръчник",се чудя дали авторът му е изобщо е имал връзка някога...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар