IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приемете по-лесно недостатъците му

21 февруари 2015 13 00

Няколко съвета, които ще ви бъдат от полза

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Имате чудесен мъж до себе си, но като всеки човек и той не е идеален и има недостатъци.

Ако искате да продължавате да бъдете с него обаче, трябва да се научите да ги приемате, защото в противен случай не ви очаква нищо добро.

Разбира се, под недостатъци нямаме предвид откровено грубо поведение към вас, което в никакъв случай не бива да бъде толерирано! Става въпрос за онези характеристики от поведението му, които просто ви лазят по нервите и които мечтаете да премахнете с магическа пръчка.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите по-лесно с недостатъците на своя любим:

1. Не забравяйте, че вие също имате недостатъци

Това напомняне може да ви бъде полезно, когато се опитвате да приемете неговите отрицателни характеристики. Просто не забравяйте, че нито един от двама ви не е съвършен. Вероятно и вие имате някакви странности, но вашата половинка ви обича въпреки тях. Вземете пример от него.

2. Мислете за положителните черти на вашия партньор

Вероятно за всеки недостатък на вашия любим, той може да се похвали с три добри качества или таланти. Може би любимият закъснява винаги с по 5 минути, но умее да се извинява – с букет цветя или с ароматна чаша от любимото ви кафе. Съсредоточете се върху положителното, вместо върху отрицателното. Вие избирате дали да бъдете песимисти или оптимисти.

3. Осъзнайте, че много други жени биха се радвали да бъдат с него

Така че вие сте късметлийки, че имате този мъж, независимо от неговите недостатъци. Малко грубо, но всяка една връзка може да се сравни със сделка – вие избирате дали да „купите“ дадения продукт, който има своите плюсове и минуси. Важното е дали си струва!

4. Намерете начин да се надсмивате над недостатъците

Със смях всяко нещо се преодолява по-лесно, дори и такова, което определено не харесвате и не ви е по вкуса. В крайна сметка кое предпочитате – да се шегувате над ситуацията или да се нервирате за 3377 път?

5. Игнорирайте ги

Точно, както вие не желаете вашият партньор постоянно да мрънка за вашите недостатъци, по същия начин и той не желае вие да го тормозите. Ако нито един от неговите недостатъци не ви засяга сериозно, по-добре ги игнорирайте. Освен това, ако започнете да критикувате половинката си често, при някоя наистина важна ситуация, мнението ви няма да бъде взето толкова насериозно.

6. Обсъждайте ги

В случай, че все пак мъжът до вас прави нещо, което не бихте могли да отминете просто така, говорете за проблема. По-добрият вариант е обаче да не го нападате, нито да използвате висок тон, нещата винаги се получават, когато има добра комуникация.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Малкия Мук ( преди 9 години )
Ако забелязваш недостатъците му, значи него обичаш, тогава се разделете.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sisi ( преди 9 години )
Ако не можете да живеета с недостатъците му, просто не живейте с него.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар