IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем рокля за сватбата?

7 март 2016 13 45

Всичко за силуетите

Снимка: Vera Wang

Снимка: Vera Wang

Когато сте в търсене на перфектната сватбена рокля, разнообразието от предлаганите силуети може и да ви стресира, особено ако тепърва започвате с пазара.

Предпочитате семпли модели или тези, които са тип „принцеса“ са повече като за вас? Класически А-линеен силует или модернизиран такъв?

А какво остава за горната част и деколтето – тип „Тромпет“ или „Русалка“? Какво представлява всеки един от тях?

Това са само част от всички въпроси, които си задават бъдещите булки и на които, уви, невинаги имат отговор.

Специално за вас създадохме един своеобразен гид, с който разкриваме всички тайни около предлаганите силуети.

Знанието за тях ще направи търсенето на булчинска рокля значително по-лесно, а вие сами ще си създадете представа какво ще бъде най-подходящото за вас.

1. А-линеен силует

Как изглежда: Формата на буквата „А“ определя силуета на този тип рокли. Горната част е плътно по тялото, постепенно разкроявайки се надолу, стигайки до земята.

2. Бална рокля

Горната част на този модел е по тялото, подобно на А-линейния силует, но полата е значително по-обемна. Такъв тип рокля е за всяка дама, която мечтае на сватбата си да бъде като истинска принцеса.

3. „Колона“

Този тип кройка е подобна на формите, които има колоната, дала името ѝ. Правият силует спазва една широчина от горната част до долната. Ако търсите нещо, което да ви прави визуално по-слаби, но да не е плътно по тялото – този тип е подходящ.

4. „Русалка“

Тази рокля е плътно по тялото и подчертава всяка една извивка до драматичното разкрояване само и единствено ниско долу. Тази кройка много прилича на истинска русалка, чиято опашка дава вдъхновение за смелия завършек.

5. Модернизиран А-линеен силует

Разликата между този и класическия предшественик може да ви се струва малка, но е със сигурност значителна при обличането на роклята. Модернизираният силует започва да се разширява една идея по-ниско.

6. Къса рокля

Роклите с къса дължина изненадват с това, че са една идея по-разкриващи от очакваното. Дължината свършва на средата на бедрото и все по-често се открива като основен заместител на дългите модели.

7. „Тромпет“

Ако търсите среден вариант между модел „Русалка“ и „Модернизиран А-линеен силует“, то кройката „Тромпет“ е точно за вас. Горната част е плътно по тялото, а разкрояването започва от средата на краката.

Снимки: June Letters Studio

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари