IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митове и легенди за носенето на маратонки

17 април 2016 08 00

Какво да правим и какво да избягваме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Спортната вълна дойде, заля модния подиум и със сигурност не смята да се оттегля скоро.

Наблюдаваме тенденция за много модни къщи, известни с придържането си към елегантния и строг дрескод, които обърнаха посоката и създадоха спортни линии или самостоятелно, или в колаборация със специализирани в сферата брандове.

Ако това не е достатъчно, ще си го кажем направо – задължително е да започнем да носим маратонки и извън фитнес залата.

Разнообразието от модели дава възможност за всякакви комбинации, които да отговарят на нуждите и личните ни предпочитания.

Както всяко модно правило, това за спортните обувки в ежедневието също има митове, легенди и съвети.

Представяме ви един своеобразен гид за това, какво можем да си позволим и какво не. Мисията ни е да изглеждаме по последни тенденции, без да се налага да лишаваме себе си или стила си от каквото и да е.

1. Купувайте постоянно модел, който харесвате

Ако обичате нещо, придържайте се към него. Това златно правило важи с пълна сила за маратонките и спортните обувки, които да носим в ежедневието, без значение какво работим. Понякога няма нищо по-хубаво от добрата стара класика – оставете нестандартните модели за уикенда.

2. Не се страхувайте да акцентирате върху маратонките

Някои от моделите спортни обувки са толкова красиви и нестандартни, че няма как да ги поставите просто като допълнение, а като истински стилен акцент. Фокусът може да пада върху долната част с класическа и изчистена визия.

3. Придържайте се към едноцветни маратонки, когато комбинирате с рокля

Все по-често ще виждаме по улиците дами, които смело съчетават маратонки с официална рокля или пола. Това е много красива комбинация, но има своето правило – нека обувките ви бъдат едноцветни и семпли, за да не станат твърде драстични разликите.

4. Не се притеснявайте, ако изглеждат малко мръсни

Маратонките са създадени за активни хора, които не се страхуват да се раздвижат. Не се притеснявайте, ако не са перфектно бели или имат леки замърсявания. Не трябва да забравяме, че голяма част от марките създават съвсем умишлено този ефект.

5. Смело носете маратонките от офиса през уикенда

Покажете на всички красивите си спортни обувки и смело ги носете не само през седмицата в офиса, но и през уикенда. Трансформирайте визията с класическа тениска и деним.

6. Никога не носете едни и същи маратонки във фитнеса и навън

Обичаме практичните стилни компоненти, но не е желателно да „натоварвате“ маратонките си с толкова много задължения. Ако ги харесвате и искате да ги носите по-дълго, сменете ги за тренировката.

7. Покажете чорапите си

Актуалните тенденции превзеха чорапите и ги превърнаха от обикновен аксесоар към истински моден акцент. Огромното разнообразие от шарки, модели и кройки заслужава да се види, а не да се прикрива.

8. Не се чувствайте задължени към бялото

Смело експериментирайте с различни цветове и комбинации. Класическите бели маратонки са страхотни, но само се замислете колко завършена визия можете да имате с дръзки палитри и модели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари