IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как липсата на сън съсипва кожата? – Част 2

4 февруари 2015 09 19

Постарайте се да поспите добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Вече разкрихме първите отражения на недоспиването върху кожата, но сега е време да допълним списъка.

Независимо дали поводът за липсата на сън са невероятни срещи с нова любов или просто твърде много грижи в работата, едно е сигурно – починете си.

Не можете да компенсирате добрия сън по всяко време на денонощието – най-ползотворни са часовете от 10 вечерта до 8 сутринта.

Използвайте времето за почивка пълноценно и се радвайте на свеж и красив външен вид.

Междувременно вижте как се отразява умората върху кожата и цялото тяло.

1. Тренировки

След като нямате достатъчно енергия, няма да имате желание да тренирате. Както знаем добре, спортът е здраве. Освен че помага на тялото ви да се стегне и да изглеждате добре, тренировките помагат за сияйността на кожата, нейното стягане и свежия ѝ вид.

2. Повече сън – по-привлекателни

Колкото по-често се наспивате здравословно, толкова по-привлекателни ще станете с времето. Доброто настроение е част от енергията, която човек има. Сиянието и ентусиазмът са в следствие на отпочиналите тяло и съзнание, а те са основната стъпка към по-успешен живот.

3. По-малко бръчки

Вече споменахме, че липсата на сън води до поява на нови бръчки. Неприятен факт е, че дори и да имате някоя съвсем малка бръчица, от недоспиването, за отрицателно време ще забележите колко по-дълбока и голяма е станала тя. Когато спим, тялото се поти повече и това спомага за намаляването на появата на бръчки.

4. Храна

Когато тялото ни е уморено, но будно, то се старае да навакса с храна. Всички сме забелязвали колко много ни се яде абсолютно всичко, когато ни се спи. Точно това състояние ни подтиква да нарушим строгата диета и да се впуснем лакомо към съвсем нездравословни храни, които определено оказват влияние върху цялостния вид на кожата.

5. Щастие

Когато ние сме нещастни, цялото ни тяло страда. Постарайте се да бъдете щастливи и спете всяка нощ поне по 7-8 часа. По този начин ще се поддържате жизнени, здрави и красиви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари