IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да правите, ако сте имали лош ден

28 февруари 2014 10 50

Трябва да намерите начин да се почувствате по-добре

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото и хубав да е животът, има дни, в които човек не е много сигурен в това. Дни, в които се случва нещо голямо и неприятно или пък много малки проблеми сякаш ви „заливат“. Има дни, в които е по-трудно човек да се усмихне и да види красотата на света и на всичко, което го заобикаля. Факт е, че понякога се случват лоши неща в ежедневието, но вместо да се депресирате, вие просто трябва да намерите начин да оправите настроението си. Ето няколко прости трикове, които биха помогнали:

1. Отпуснете се.

Когато сте имали лош ден, най-хубавото, което може да направите, е да се отпуснете. Споделете това, което ви измъчва с вашата половинка, приятелка или с някой от семейството ви. Освен, че това е вид терапия, по този начин бихте могли да получите съвет и да разрешите своя проблем. Понякога всичко, от което се нуждаете, е да освободите съзнанието си.

2. Гледайте любимия си филм, сериал или шоу.

Това е лесен начин да забравите за лошия ден, тъй като обикновено човек се „потапя“ в историята на филма и забравя за своите проблеми. Не е задължително да гледате някоя комедия, за да повдигнете духа си. Изберете нещо, което ви е любимо и обичате.

3. Забавлявайте се с приятели.

Поканете ги на гости или излезте някъде навън. Близките до вас хора много бързо ще ви накарат да се усмихнете и да се почувствате добре.

4. Дайте и получете прегръдка от любимия си човек.

Каквото и да се е случило през деня, колкото и да сте изнервени, разочаровани или тъжни, една прегръдка и целувка от вашия любим човек със сигурност ще ви накара да забравите всичко негативно.

5. Направете нещо „забранено“.

Купете си нова дреха, чанта или нещо друго, което си харесате. Или пък се поглезете с любимата си, но калорична храна. Направете нещо хубаво за себе си и със сигурност ще се почувствате по-добре.

6. Пейте и/или танцувайте.

Нали знаете колко голямо влияние има музиката върху хората? Пуснете любимите си весели песни и танцувайте и пейте на воля у дома. По този начин ще стимулирате отделянето на ендорфини, които със сигурност ще ви накарат да се почувствате по-добре.

7. Отделете време само за себе си.

Вземете си ароматна вана, релаксирайте, отпуснете се и дори, ако е необходимо, не правете нищо. Забравете за всички задължения и в този момент мислете единствено за себе си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Петър ( преди 10 години )
До Анонимен:Ако не обичате си останете с лошия ден. Хехехе
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
до Петър: ами, ако не обичаме? хахаах
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )