IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надникнете в мирното убежище на супермодела Амбър Валета в Лос Анджелис

17 март 2024 15 00

Разгледайте шикозния екологичен дом на красавицата в Града на ангелите

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Престижното списание за дизайн и архитектура Architectural Digest този месец беше „на гости“ в шикозния еко дом на супермодела Амбър Валета в Лос Анджелис. Красавицата покани изданието да надникне в нейната спокойна и устойчива обител, която споделя с годеника си – фризьора Теди Чарлз.

Наред с блестящата си кариера на модел, Амбър е и запален активист срещу изменението на климата, така че когато се стига до проектирането на нейния собствен дом, устойчивостта е била ключов елемент. Валета е използвала помощ за създаването на интериора от своя приятел интериорен дизайнер Рос Касиди, с когото са проектирали стилно, но същевременно екологично пространство.

Боята по стените е заменена с естествена глинена мазилка, а екстериорът е облечен в светъл камък, който ще издържи години наред.

Вътре Валета е претапицирала мебелите, които вече е притежавала, с устойчиви материали и е заложила на винтидж предмети, с които да запълни празнините в декора. Домът на блондинката е изпълнен с естествени, земни тонове и органични текстури. Валета е създала спокойното убежище, което е търсила години наред или както тя казва:  „Място, където, когато се  прибереш от света, да можеш да издишаш.“

Новата къща на Амбър, която се опитва да вложи проекологичен дух във всеки детайл от живота си, се намира на хълм или по-точно в каньон. След като намира къщата с шест спални, която била частично построена, тя се хваща на работа, за да я превърне в дом, който е „изключително успокояващ и създава усещането за убежище“, казва тя. 

Навън, където семейството прекарва най-много време, Амбър и Теди са засадили пустинна градина, която изисква малко вода, и са хвърлили семена от диви цветя на хълма зад къщата. „Виждали сме сови край басейна, ястреби, кръжащи отгоре, рис, койоти, пеперуди, богомолки“, отбелязва тя.

Родената в Аризона 50-годишна красавица има два развода зад гърба си, като от втория си съпруг – олимпийския волейболист Чип Маккоу има голям син, който вече е на 24 години. През юли 2014 г. Валета говори открито за битката си със зависимостта от наркотиците и алкохола.

 

През 90-те години Валета достига статута на супермодел, работейки като лице на марки като Giorgio Armani, Chanel, Escada, Louis Vuitton, Prada, Valentino, Gucci и Versace и подписване на мултимилионни договори за козметика с Calvin Klein и Elizabeth Arden. От 1995 до 1996 г. Валета и нейната приятелка и колежка – модела Шалом Харлоу бяха водещи на шоуто на MTV House of Style.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари