IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукс за 12 млн. долара: В дома на Ози Озбърн

21 юни 2016 08 20

Покупката влезе в историята на Ханкок парк

Снимка: variety.com

Снимка: variety.com

Шарън и Ози се сдобиха с чисто нов дом в Ханкок парк, Лос Анджелис. Чудната сграда с площ от 840 кв. м доскоро била собственост на Оуен Кулс – продуцент на част от поредицата ужаси „Убийствен пъзел“. Къщата била обитавана за известно време и от журналиста Франк Бреси и красивата му жена – актрисата и модел на Плейбой, Боби Бреси. През 2010 г. радиоводещият решил да продава, премествайки се в друго жилище.

Но да се върнем към една от любимите светски двойки с фамилия Озбърн. В края на март 2016 г. те отварят широко своята кесия, оставяйки 12 млн. долара за бялата спретната къщурка. Сделката със сигурност влиза в историята на квартала Ханкок парк, но не толкова заради новите си жители, колкото за цената, която са платили, смятат от variety.com.

А въпросната двуетажна къща е строена през 1930 г. Нейният автентичен испански колониално-възрожденски стил е съхранен за 86-те ѝ години съществуване. Тя разполага с 8 спални, 8 бани, вълнуващо фоайе, всекидневни и трапезарии, кухня в съвременен стил и чудесна градина с басейн.

Отвън, погледната от улицата, новата къща на Ози и Шарън радва окото с класния си облик.

Но нещо смущава, нали? Неслучайно продуцент на „Убийствен пъзел“ е живял тук. Усещате ли злокобния бриз, който духа от входната врата? Тя е мистериозно прибрана в края на вградената в екстериора арка. Декоративният елемент е изработен още през 30-те години от мрамор, издялан с орнаменти, внасяйки в облика едновременно класа и усещане за страхопочитание.

Фоайето е опростена комбинация от автентично и модерно. Първоначалните настилки, стълба и врати са запазени. Подът е застлан с пакет от масивен червен дъб. А на белите стени веднага се забелязва парапетът от ковано желязо, чиито оси са усукани с естетическа цел. Нагоре по стълбата са спалните, в които не са допуснати фотографи. Все тайни... Но поне поне можем да се порадваме на видяното от преддверието на етаж две – прекрасен колонен ред, зад който върви чисто бял коридор с дървена настилка.

Обратно долу:

В една от близките всекидневни са комбинирани съвременен стил и винтидж, като за последния стил представителен е лампионът с платнен абажур. Останалата мебелировка в пейзажа е съвременна, с изключение на испанската камина.

В очевидно по-използваната всекидневна също откриваме автентична камина, но изглежда тя е единственото, което напомня 30-те в помещението. Тази стая е пригодена за почивка, романтика и гледане на телевизия.

Кухнята също няма много общо с испанския колониално-възрожденски стил. Тя е модерна, представителна извадка за съвременния стил. В мебелировката са използвани предимно изкуствени материали, с изключение на плота в средата на Г-образната кухненска мебел по стените. Плотът е от прекрасен бял мрамор. Кулинарният кът се грижи за нуждите на Ози и Шарън – сериозна печка, хладилник за вино и бар столчета за хапване в движение.

Трапезариите тук са две. Първата е за официални вечери и поразява с устройството и духа си. Цветовата гама минава от бяло към черешово дърво, към цвят пепел от рози, който сякаш е навсякъде, но всъщност не е. Илюзията идва с отблясъците от трапезата, предвидена за 10 гости.

Втората трапезария е предназначена за ежедневна употреба и е обзаведена изцяло със съвременни мебели – Г-образно диванче с куп възглавнички, маса от светъл масив и столчета, комбинация от метал и дърво.

Но най-хубаво е навън, където шумоли вода и пече слънце. Там отзад, в градината, е басейнът, облепен не с мозайка, а със синьо-лилави плочки. Около него на разстояние са подредени големи външни плочи, а във фугите между тях расте трева.

Вижте луксозния дом на Ози в галерията ни

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари