IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плувен басейн като цигулка Страдивариус

11 юни 2014 08 00

Грандиозното съоръжение струва 1,5 милиона щатски долара

Снимка: decoist.com

Снимка: decoist.com

В света на музиката като цяло и по-специално при цигулките, името Страдивариус е свещено и почитано от всички. Това е име, което се признава дори от случайните хора, които не са наясно с тънкостите на класическата музика. Изглежда собственикът на въпросната къща също таи огромна любов към тези цигулки, но я изразява по един съвсем различен начин.

Плувният басейн в имението в Бедфорд, Ню Йорк на г-н Джей Дуек е реплика на Страдивариус. Съоръжението е построено до прецизност от специалистите на „Cipriano Landscape Design“.

„Най-голямото предизвикателство беше да намеря някой, който да изгради басейна с фантазия“, казва собственикът. Той се разделя с около 1,5 милиона щатски долара за изграждането на басейна, но не съжалява, защото вижда всичко това като инвестиция, която ще се отплати в бъдеще.

„Аз очаквам басейнът да добави значителна стойност към имота ми“, казва той. Облицовката на въпросния басейн е направена от 440 хиляди отделни стъклени плочки и над 5600 отделни фиброоптични светлини. Красивото съоръжение притежава координирани подводни светлини и музика, която е прокарана през специални високоговорители.

Грандиозният и неподражаем басейн може да бъде контролиран с iPhone, с просто докосване на един бутон.

Вижте снимки на басейна в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )