IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 признака, че вече сме възрастни

6 април 2017 08 20

Мислим например за семейството си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В периода около 20-те години, въпреки че все още харчим пари по заведения и за алкохол през почивните дни, „възрастен“ е думичка, която все по-често се употребява и то по наш адрес. Без значение дали ни харесва или не. Дали обаче можем да се определим като възрастни или все още сме непорасналото дете на мама и татко?

Ако искаме да застанем начело на живота си, да поемаме отговорност за успехите и неуспехите, ето какво трябва да започнем да правим.

1. Живеем с ограничен бюджет

Важно е за финансите и цялостното ни благосъстояние да следим къде и за какво харчим парите си.

Трябва да обърнем поглед към сметките, парите, които харчим за ежедневните разходи и спестяванията, за да създадем бюджет, към който да се придържаме. Това не означава, че трябва да се лишим от излизания или купуване на нови дрехи, но трябва да следим къде и по колко харчим.

Живеем във времена, в които технологията също може да ни помогне в това отношение. Съществуват различни мобилни приложения.

2. Отделяме време на семейството си

Колкото повече порастваме, толкова сме по-заети и времето, прекарано пред телевизора със майка ни, може да ни изглежда като пълна загуба на време. Но семейството е сред най-важните неща, които имаме. Вероятно повечето са наясно с това, но бихме се почувствали страхотно, ако от чувства преминем към действие и да отделяме време на семейството и роднините си.

3. Научаваме нови умения

Просто защото сме завършили университета, не означава, че трябва да спрем да учим. Придобиването на нови умения увеличава шансовете ни да намерим по-добра работа и да изкарваме повече пари в бъдеще.

Колкото повече умения притежаваме, толкова повече резервни варианти имаме, в случай че загубим работата си или тя просто ни омръзне.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари