И тъй като днес сме на вегетарианска вълна...
Необходими продукти:
4 моркова
4 супени лъжици нарязани пера от пресен лук
2 тиквички
100 г сметана
50 г настърган кашкавал
200 г готово тесто
зехтин
2 яйца
сол
черен пипер
масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. Намазваме с масло форма за печене на торта. Разточваме тестото според големината на формата. Набождаме тук-там с вилица. Запичаме го за 10 мин.
През това време нарязваме морковите и тиквичките на парчета. Задушаваме ги в зехтин и малко вода, докато омекнат. Посоляваме. Подреждаме ги върху запеченото вече тесто. Разбиваме яйцата и сметаната. Добавяме лука и кашкавала.
Подправяме с черен пипер. Изсипваме върху зеленчуците и печем 30 минути. Зеленчуковата торта сервираме студена.
Коментари