IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как звездите посрещнаха католическия Великден

13 април 2020 12 07

Тази година празникът се отбеляза на 12 април

Снимка: Pexels

Тазгодишният Великден със сигурност ще е по-различен от предишните. Заради пандемията от коронавирус ще трябва да прекараме празника вкъщи и то без да се събираме с близки и познати. През 2020 година православните християни ще честват Великден на 19 април, а църковните служби ще бъдат провеждани при строги мерки за хигиена. 

По традиция католическият Великден се празнува по-рано и тази година той се падна на 12 април. За да спре разпространението на COVID-19 обаче много църкви по света бяха затворени, а папа Франциск отслужи великденско богослужение при закрити врата в базиликата „Свети Петър“.

Много хора по света отпразнуваха Великден у дома, а в това число влизат и известните личности. Те се опитват да дават пример на своите последователи и да им покажат, че може да има празнично настроение и по време на пандемия. Някои от звездите обаче вдигнаха летвата по-високо и вместо да публикуват снимки, те направиха цели концерти. 

Една от тях беше Доли Партън, която изпълни няколко песни от вкъщи, но Андреа Бочели сътвори история като пя в празната Миланска катедрала, а концертът му беше наблюдаван от милиони зрители онлайн. 

Вижте как звездите прекараха своя Великден.

Доли Партън

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

„Честит Великден на всички! Този път май е малко по-различен, а?“, започна своето обръщение Партън. Тя добави, че тази година ще трябва да забравим за всички традиции и да си останем вкъщи. 

Виктория Бекъм

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Футболната съпруга сподели снимка на дъщеря си Харпър, която търси великденски яйца в градината. Фотосът е отпреди години, а с него Бекъм пожелава кураж на всички по време на този „труден Великден“.

Мелиса Маккартни

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melissa McCarthy (@melissamccarthy) on

Актрисата, която влезе в ролята на бившия секретар на Белия дом – Шон Спайсър, публикува снимка, на която отново беше облечена като него и в ръцете си държи две кошници с яйца. Спайсър беше секретар на Доналд Тръмп през 2017 година, но бързо беше сменен заради редица фалшиви и спорни изказвания.

„Помните ли, когато този човек беше най-големият ни проблем? Останете здрави, останете вкъщи и бъдете в безопасност!“, пише Маккартни.

Мишел Обама

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Бившата първа дама на САЩ сподели снимки от времето, когато семейство Обама живееше в Белия дом. Тя написа, че ѝ липсват моментите, когато е била сред хора и как сега разбира, че ги е приемала за даденост. Г-жа Обама поиска от последователите си да споделят как успяват да запазят традициите и тази година.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Кралското семейство зарадва феновете си с пролетна картина от двореца Кенсингтън. Принц Уилям и Кейт Мидълтън помолиха всички да си останат вкъщи по време на празника, за да спасят човешки животи.

Майли Сайръс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Провокативна както винаги Сайръс сподели няколко снимки, на които е облечена като великденско зайче. На една от тях тя се намира в голяма великденска кошница и похапва плюшен морков, а на друга е легнала в скута на голям заек. Най-вероятно в този костюм е приятелят на изпълнителката – Коуди Симпсън, с когото тя прекарва социалната изолация.

Дрю Баримор

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore) on

Актрисата сподели няколко занимания, които всеки може да направи вкъщи. Тя избра този Великден да се отдаде на готвене и градинарство. „Идеи за Великден! Засади. Играй. Чети. Пиши. Танцувай.“, написа Баримор.

Селин Дион

 
 
 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари