IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл спечели дело и спаси приятелите си от съда

7 август 2020 10 30

Тя успя да запази анонимността им

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл може да се поздрави с първа победа в съдебната зала. Съпругата на принц Хари успя да запази анонимността на приятелите си, които свидетелстват в нейна защита по делото срещу британските таблоиди. Петимата души, които са говорили пред списание People, ще останат непознати за обществото и ще запазят личното си пространство.

Британски съдия заяви в сряда, че вестникът Mail on Sunday няма право да назовава поименно хората, които защитават Меган. Съдия Марк Уорби казва, че засега няма основания имената да бъдат разгласявани и съдът отсъжда в полза на Меган. От адвокатския екип на Маркъл споделят пред People, че тя се чувства изключително щастлива от тази победа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

„Херцогинята знаеше, че трябва да направи тази крачка и да се опита да защити приятелите си. Радваме се, че всичко се нареди както трябва“, добавят адвокатите. Меган съди издателската компания Associated Newspapers и изданието Mail on Sunday за това, че са публикували писмото, което тя изпраща до баща си три месеца преди сватбата с принц Хари.

По време на изслушване миналата седмица, компанията твърди, че приятелите на Меган би трябвало да застанат с имената си, тъй като вече са говорили пред People за писмото и какво е написано вътре. В отговор на това, адвокатите на Маркъл заявиха, че всеки човек има право на лично пространство, което не може да бъде нарушавано без негово позволение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Според съдията, всичко може да се промени в хода на делото и имената да бъдат разкрити, но засега това не е на дневен ред. Нито Меган, нито Хари присъстваха в залата. На 1 май бившата актриса загуби първата битка срещу таблоида, когато съдията отказа да уважи една нейна молба. 

Това означава, че когато делото официално влезе в съда, Mail on Sunday няма да бъде обвинен, че е действал нечестно, създавал негативен профил на Меган или умишлено е разпалил конфликт между херцогинята и баща ѝ Томас Маркъл. В отговор на това Маркъл заяви, че ще продължи да търси правата си в съда.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Настоятелните ѝ действия най-накрая се увенчаха с успех. Очаква се делото да влезе официално в съда в края на 2020 или началото на 2021 година. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари