IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II отложи важно коледно послание към нацията

17 декември 2020 11 00

„Обикновено тя снима видео съобщение в началото на декември“, поясняват източници

Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен водят активни преговори за Brexit. Те се опитват да се споразумеят за взаимноизгодни условия и за двете страни, но засега не могат да намерят изход от ситуацията.

В резултат на тези решения животът във Великобритания може да се промени много, така че Елизабет II, която традиционно обобщава случилото се през годината в коледно послание, все още не може да го запише. Тя чака официалното съобщение на Джонсън за Brexit.

Според съобщенията на западните медии Елизабет II вече е написала част от речта си и се готви да я коригира във връзка с решенията на дипломати.

„Обикновено тя снима видео съобщение в началото на декември. Понякога се случва видеоклипът да е готов до средата на месеца, но този път ще бъде по-късно от обикновено. Говори се, че това може да се случи в сряда или четвъртък. Дотогава страната може да е на съвсем различно място, оставяйки ЕС без сделка “, каза източник на The Sun.

Източник на изданието също каза, че кралицата ще говори за пандемията от коронавируса, която завладя света.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари