IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари няма да обсъжда „Мегзит“ с Елизабет II

11 януари 2021 09 00

Херцозите на Съсекс пропускат последния си шанс да се върнат в кралското семейство

Снимка: БГНЕС

През януари миналата година Меган Маркъл и принц Хари обявиха, че се отказват от кралските правомощия и се преместват в САЩ. Елизабет II даде възможност на херцога и херцогинята на Съсекс да се върнат в Бъкингамския дворец в рамките на една година и да възобновят обичайните си задължения. Пробният период на „Мегзит“ изтича на 31 март 2021 година.

До този момент принц Хари беше планирал да се срещне с баба си и да обсъди следващите стъпки, но плановете му бяха нарушени от влошената епидемиологична ситуация в света и затварянето на границите. Херцогът планираше да отлети за Великобритания през следващите няколко седмици и да организира лична среща при Елизабет II. Стана ясно, че двойката иска да увеличи времето, което имат, преди да бъдат окончателно изгонени от старшите кралски особи. Освен това принц Хари се стреми да запази всичките си военни регалии, а Меган иска да остане патрон на Националния театър в Лондон.

В същото време Mirror съобщава, че придворните са притеснени от броя на финансовите трансакции, които херцозите на Съсекс сключват. Например те подписаха сделка на стойност 100 милиона долара само с Netflix. Факт е, че ако Меган и Хари все пак решат да се върнат при семейството, тогава договорите им трябва да отговарят на кралския статут и строгите разпоредби.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари