IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II отмени важни пролетни събития

8 януари 2021 10 40

Все още няма и кралски партита

Снимка: БГНЕС

За втора поредна година Елизабет II взе трудното решение да изостави May Garden Party в градините на Бъкингамския дворец, които отдавна се превърнаха във важна традиция в кралското семейство. Причината е повече от очевидна: във Великобритания се спазват стриктно всички предпазни мерки поради пандемията на коронавируса. Наскоро премиерът Борис Джонсън заяви, че локдаунът ще продължи поне до средата на февруари.

Представителите на кралицата отбелязаха, че сега не е възможно да се планират партита в градините, защото никой не може да предвиди ситуацията до края на пролетта. В продължение на 60 години Елизабет се среща в резиденцията си в Лондон с общественици и държавни служители, които носят най-изтънчените си вечерни тоалети за случая. Според официалните данни на тези партита се сервират около 27 хиляди чаши чай и 20 хиляди парчета торта.


Съдбата на други кралски събития, насрочени за пролетта и лятото, все още е неизвестна. През април кралица Елизабет ще отпразнува 95-ия си рожден ден, а през юни съпругът ѝ принц Филип ще отпразнува 100-ия си рожден ден. Този месец се провежда и традиционният парад Trooping the Color, който беше отменен през 2020 г. Освен това на 29 април ще се навършат точно десет години от сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари