IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марта Стюарт се ваксинира срещу коронавируса

13 януари 2021 17 40

„Изчаках си реда като всички други“, каза тя

Снимка: БГНЕС

Марта Стюарт вече е ваксинирана срещу коронавируса.

В понеделник, 79-годишната риалити звезда сподели видео от медицинския центът „Марта Стюарт“ в Ню Йорк. На него се вижда как лекар ѝ поставя първата ваксина срещу COVID-19, а звездата обяви, че е изчакала реда си като всички други независимо, че центърът носи нейното име. Марта попада в първите групи за ваксинация заради възрастта си, като в понеделник хората над 75 години имаха възможност да се сдобият със защита срещу коронавируса.

„Днес получих ваксината си в специално отделение в центъра „Марта Стюарт“. Горда съм и съм благодарна на всички лекари, медицински сестри и целия екип, които се борят с неяснотата и объркването около тези нови ваксини“, пише Марта в социалните мрежи. Тя добави, че с нетърпение очаква да се сдобие с втората доза, а лекарите са ѝ казали, че около 10 хиляди души са се ваксинирали само в този център.

Стюарт се надява, че скоро пандемията ще приключи и всички ще се върнем към нормалния си начин на живот. „За всички онези, които си мислят, че съм използвала статута си на звезда, за да получа ваксина, ще кажа, че попадам във възрастова група, която вече може да се ваксинира. Изчаках реда си като всички останали“.

През декември 2020 година в САЩ беше одобрено използването на две ваксини срещу коронавирус – една от компанията „Пфайзер“ и една от „Модерна“. Няколко дни по-късно ваксините бяха доставени в болниците и първите, които ги получиха бяха медиците и хората на първа линия. В следващите няколко седмици различните щати въведоха свои методи и графици за ваксинация, като с приоритет са възрастните граждани, учителите и работниците в хранителни магазини.

Няколко политици получиха ваксината си публично, по телевизията. Тук се включват избраният президент Джо Байдън, който вече има и двете дози в организма си, избраният вицепрезидент Камала Харис, сенаторите Александрия Окасио-Кортес и Нанси Пелоси, както и други представители на Конгреса.

Освен Марта Стюарт, другите известни личности, които бяха ваксинирани, са кралица Елизабет II и съпругът ѝ принц Филип, Джоан Колинс, Ханк Арън, анестезиологът и участник в риалити предаването „Ергенът“ д-р Джо Парк, както и сър Иън Маклейн.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари