IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приянка Чопра призна, че е била жертва на расизъм

25 януари 2021 10 50

Всичко се е случвало в гимназията

Снимка: БГНЕС

Приянка Чопра говори открито за расисткия тормоз, на който е била подложена по време на гимназиалното си обучение.

В интервю за списание People тя си спомня за дискриминацията, с която се е сблъскала през тийнейджърските си години. Всичко започнало, когато актрисата е била на 15 години и се е преместила да учи в американско училище. Тормозът е бил толкова жесток, че Приянка се е върнала в родната Индия, за да довърши обучението си.

„Приех го доста лично. Дълбоко вътре в мен тези думи започнаха да ме гризат. Скрих се в черупката си. Не исках никой да ме гледа. Исках просто да бъда невидима“, казва звездата пред People. Тя допълва, че самочувствието ѝ е било смачкано и не е знаела какво да прави и как да се справи с проблема. Този неприятен момент е описан в автобиографията на Чопра – Unfinished, която излиза по книжарниците съвсем скоро.

В мемоарите си тя описва и някои от обидите, които е чувала по свой адрес. „Брауни, отивай си в родната страна!“ и „Връщай се със слона, с който си дошла тук“ са само част от нещата, с които Чопра е трябвало да се справя всеки ден. Тези думи са ѝ били подхвърляни докато е вървяла по коридора на гимназията си в Масачузетс. Чопра казва, че не вини града, в който е живяла, а по-скоро момичето, което е искало да ѝ каже нещо, за да я нарани.

„Сега, когато съм вече на 35 години, мога да кажа, че тази омраза сигурно се е породила, защото самото момиче е било несигурно. По онова време обаче го приех доста лично“. Накрая, Чопра напуска Америка и се завръща в родната Индия, където е успяла да се вземе в ръце и да се излекува от тормоза. Само няколко години по-късно, когато е 18-годишна, тя печели конкурса „Мис Свят 2000“.

„В Америка се опитвах да бъда като всеки. Нали? Опитвах се да се впиша, исках да бъда невидима. Когато се върнах в Индия, избрах да бъда различна“, казва актрисата. Животът ѝ се нарежда прекрасно, като след победата в конкурса, тя започва успешна кариера в Холивуд и Боливуд и среща любовта на живота си в лицето на Ник Джонас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари