IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага за изпълнението си по време на инаугурацията: За мен беше чест

8 февруари 2021 10 50

Звездата изпя националния химн на САЩ пред новия президент Джо Байдън

Снимка: БГНЕС

Лейди Гага споделя истинските си емоции по време на изпълнението ѝ на националния химн в чест на новия президент Джо Байдън. Звездата беше един от малкото гости на встъпването в длъжност на 20 януари, като успя да направи невероятно представяне пред целия свят.

„Това беше най-голямата чест в живота ми“, казва Гага пред списание People. Президентът Байдън се закле по време на пандемия, която до 20 януари беше отнела живота на над 400 хиляди американци. Инаугурацията се състоя само две седмици след безпрецедентните събития във Вашингтон, когато поддръжници на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Капитолия по време на официалното признаване на победата на Байдън.

Лейди Гага заяви, че е искала да изпрати послание към цяла Америка, с което да помогне на народа да се почувства цял, обичан и да започне да се надява за едно по-добро бъдеще. Тя написа подобно съобщение и ден преди изпълнението си. „Моля се утре да е мирен ден за Америка. Ден за любов, а не за омраза. Ден за приемане, а не за страх. Ден, в който да мечтаем за щастливо бъдеще в тази страна“, сподели звездата в Instagram.

Гага БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Изпълнителката и Джо Байдън работят заедно от няколко години. През 2017 година те се съюзяват, за да се застъпят за жертвите на сексуално посегателство. Миналия ноември пък Гага се появи по време на кампанията на Байдън в Питсбърг.

Новият албум на звездата Chromatica е номиниран за две награди „Грами“. Но последната година Гага използва платформата си не за промотиране на проекта, а за фокусиране върху пандемията. Миналата пролет тя и организацията Global Citizen събраха повече от 127 млн. долара, благодарение на виртуалния си концерт One World:Together at Home. Средствата бяха изпратени към фондации, подпомагащи здравните работници.

В момента Гага е в партньорство с International WELL Building Institute, който популяризира печата за здравна безопасност на компанията, който потвърждава, че грижещите се за сградите са предприели необходимите стъпки, за да запазят здравето и безопасността на посетителите по време на пандемията. Според нея, това ще ни помогне по-скоро да се завърнем към нормалния начин на живот.

Гага БГНЕС

Снимка: БГНЕС

И докато все още чакаме този момент, Гага се е фокусирала върху подпомагането на служителите на първа линия и малкия бизнес.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари