IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FKA Twigs: Чудо е, че оживях

22 февруари 2021 10 50

Изпълнителката разказва историята си пред Elle

Снимка: БГНЕС

Историята между FKA Twigs и Шая Лебьоф продължава.

След като през декември изпълнителката обвини актьора в тормоз, сега тя споделя историята си пред списание Elle. Тя заявява, че е трудно да започне този разговор, когато всички те гледат, но иска хората да знаят през какво е преминала. Целта ѝ е да вдъхне кураж на хора като нея, които са изпитали подобни ужасни събития и да им покаже, че такива неща се случват и в Холивуд.

„Чудо е, че останах жива“, казва Twigs, чието истинско име е Талия Барнет, пред изданието. Думите на звездата могат да ви накарат да потреперите, особено когато тя споделя за случка по време на Свети Валентин. Тогава Лебьоф е започнал да кара неразумно към вкъщи, след като двойката е прекарала вечерта на спа процедури в хотел. Актьорът е искал да чуе от приятелката си думата „Обичам те“, като е натискал педала на газта до дупка. Той е избягвал колите на милиметри, завивал е рязко в завоите и на няколко пъти е щял да удари колата.

Лебьоф БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Тогава изпълнителката е започнала да си мисли какво би се случило с тялото ѝ, ако двойката катастрофира. „Гледах към въздушната възглавница и не виждах надпис, че колата разполага с такава. Тогава се зачудих, ако няма въздушна възглавница дали колата ще счупи костите ми?“, са били мислите на звездата. След като Лебьоф е спрял, Барнет се опитала да вземе чантата си и да избяга, но актьорът я е блъснал и започнал да я души. Предната вечер, когато са били в хотела, изпълнителката се събужда и вижда приятеля си върху нея, като той отново започва да я души.

В интервюто си за Elle Барнет си спомня как актьорът често я е будел през нощта, обвинявайки я, че иска да избяга от връзката. Тя твърди, че преди да заспят, Лебьоф я е принуждавал да гледат документални филми за жени, които са страдали от насилие. Според нея, той е държал и пистолет в спалнята. „Бях много уплашена, когато живях с него. Имаше пистолет до главата си и това беше притеснително. Никога не знаех за какво може да ми се ядоса“.

Тормозът не само е повлиял на психическото състояние на изпълнителката, но и на връзките ѝ с околните. Според нея, един ден Лебьоф е чул как тя се смее по време на разговор с приятел по телефона. Тогава актьорът се ядосал, защото Барнет не се забавлявала по този начин, когато двамата си говорят. „Оттогава започнах да крия разговорите си с приятелите. Постепенно започнах да се изолирам и спрях да говоря с тях. Той ме накара да мисля, че нямам право да съм щастлива“, казва тя пред Elle.

FKA Twigs

Снимка: БГНЕС

Допълва, че срамът от преживяното ѝ е попречил да потърси професионална помощ, когато е имала нужда от нея. Според Барнет, е имало хора, които са си затваряли очите за всичко това. „Имаше хора, които работеха с Шая и с които аз говорех за насилието. Тяхната реакция беше никаква“, казва тя. Един от тези предполагаеми разговори се случва по време на фестивала Сънденс, когато актьорът промотира филма си Honey Boy през 2019 година.

Засега адвокатите на Лебьоф отричат всяко едно твърдение на Барнет и казват, че връзката им е била по взаимно съгласие. В официално съобщение, изпратено до New York Times, актьорът казва, че преди е наранявал хората около себе си и затова се извинява. Все пак, той отрича насилието, за което говори бившата му приятелка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари