IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карла Бруни не може да повярва, че осъдиха на затвор съпруга ѝ Никола Саркози

3 март 2021 13 30

Топмоделът подкрепи пламенно осъдения за корупция бивш френски президент

БГНЕС

Вчера стана ясно, че бившият френски президент Никола Саркози е осъден на три години затвор (две условно и една ефективно), след като беше обявен за виновен в корупция. Очаква се той да изтърпи ефективната си присъда под домашен арест с електронна гривна.

Веднага след като присъдата му беше оповестена в медиите, неговата съпруга Карла Бруни заяви в профила си в Instagram, че „борбата продължава и истината ще излезе наяве“.

Карла, която е един от супермоделите на 90-те години, заяви, че мъжът ѝ ще обжалва присъдата си, предизвиквайки нов продължителен съдебен процес. Саркози ще остане на свобода по време на обжалването си, без издадена заповед за арест. Процесът по обжалване може да отнеме години.

53-годишната красавица, която в последните години се изявява като певица и композитор, изрази гнева си от присъдата на Никола с думите: „Каква безумна безпощадност, любов моя. Борбата продължава, истината ще излезе #несправедливост“.

Към поста си, Бруни качи и нежна снимка, на която позират заедно със Саркози, който е баща на дъщеря ѝ Джулия.

Интересното е, че Карла е събрала подкрепата на хиляди свои последователи, сред които са много френски знаменитости, като Жил Бензимон, Еманюел Сение и др., както и на колежките си от модния подиум – Синди Крауфорд и Йоланда Хадид.

Саркози беше признат за виновен за корупция вчера в Парижкия трибунал и осъден за опит за незаконно въздействие върху съдия по време на неговия мандат. Присъдата по време на триседмичен процес е последният обрат в бурната политическа кариера на 66-годишния политик, който беше президент на Франция от 2007 до 2012 г.

Присъдата на Саркози вероятно ще подкопае всеки негов опит за завръщане към политиката, амбиция, която той отрече, но която беше популяризирана от много негови привърженици, които се надяваха той да се кандидатира за президент на изборите през 2022 г.

Само един друг френски президент, политическият наставник на Саркози – Жак Ширак, е бил съден за корупция след напускането на длъжността си. Той получи двугодишна условна присъда. Последният френски държавен глава, който реално е бил в затвора, е Маршал Филип Петен, нацисткият сътрудник по време на войната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари