IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън издава фотографска книга

31 март 2021 14 50

В нея ще бъдат показани снимки от времето на пандемията

Снимка: Getty

Кейт Мидълтън прибавя още една титла към името си. Съвсем скоро херцогинята на Кеймбридж ще стане и автор на фотографска книга.

Новината беше обявена от самата нея, като изданието ще е продължение на проекта Hold Still, който беше започнат в началото на пандемията. Тогава Кейт направи изложба със снимки, заснети от обикновените граждани, които показват живота във Великобритания по време на пандемията. В селекцията попаднаха кадри на медицински работници, уязвими семейства и празните улици, резултат от дългата изолация.

Книгата Hold Still: A Portrait of Ou Nation in 2020 ще съдържа финалните 100 портрета, които бяха избрани за изложба, както и историите на тяхното заснемане. Кейт е написала предговора към изданието, като в него говори за пандемията и как тя се е отразила на цялата нация. „След десетилетия, когато погледнем назад към пандемията от COVID-19, ще се сетим за трудностите, пред които се изправихме – хората, които изгубихме, дългата изолация от семействата и приятелите ни и напрежението, под което са поставени медицинските работници“, пише херцогинята.

Въпреки трудностите обаче Мидълтън добавя, че ще се сещаме и за позитивизма, който видяхме по време на пандемията. За действията на милосърдие по целия свят, за помощта, която оказвахме един на друг и как заедно сме се приспособили към новото нормално. „Чрез Hold Still аз исках да използвам силата на фотографията, за да създам история на това, което изпитваме и да събера историите на обикновените хора“, продължава тя. Съпругата на принц Уилям се надява, че тези снимки ще покажат емоциите, които са се родили в това безпрецедентно време, както и да отдадат почит на невероятните усилия, които медицинските работници полагат всеки ден.

В допълнение към 100-те снимки, книгата ще съдържа и няколко интересни момента от физическата изложба, която беше направена в няколко града в Англия. Изданието ще бъде пуснато на пазара и онлайн на 7 май, точно една година след началото на проекта Hold Still. Печалбите ще бъдат разделени между благотворителната организация за лечение на психичното здраве Mind и Националната портретна галерия.

„Обществената реакция към Hold Still, който беше под патронажа на Нейно Кралско Височество херцогинята на Кеймбридж, беше феноменална. Представените снимки помогнаха да се създаде обединяващ портрет на живота по време на изолация. За нас е чест да споделим селекция от тези снимки с нацията“, заяви в изявление д-р Николас Кулинан, директор на Националната портретна галерия.

„Пандемията от коронавирус е както физическа, така и психическа болест. Загубата на живот, отражението от изолацията и всяка рецесия, която ни очаква, ни напомня, че не е имало по-важен момент, в който да обърнем внимание на психичното си здраве“, добавя Пол Фармър, главен изпълнителен директор на организацията Mind. Той благодари на всеки, който е изпратил снимка, с която да разкаже за живота по време на пандемията.

Инициативата Hold Still започна през май 2020 година и завърши с онлайн изложба на някои от най-добрите кадри. В нея бяха включени снимки на служители в болници, справящи се с най-предизвикателните моменти от професионалния им живот; семейства, които се справят с домашното обучение, както и хора, които посещават роднините си и общуват с тях през прозореца.

През октомври Кейт заведе съпруга си принц Уилям да види някои от изображенията, които бяха поставени на билбордове из Лондон. В друга публична експозиция една от снимките беше превърната в гигантски стенопис в Манчестър. Той показва медицинската работничка Мелани, която е с пълна екипировка, включително маска, очила и униформа. Нейният колега Йохан Чърчил е направил снимката миналия март.

Под патронажа на Кейт Мидълтън, проектът Hold Still насърчи хора от всякакви възрасти да изпратят свои снимки, които са заснели по време на пандемията. Целта беше да се създаде обща картина на живота през последната година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари