IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Боб Дилън за изнасилване на 12-годишно момиче

17 август 2021 17 50

Предполагаемото насилие се е случило през 1965 година

Снимка: БГНЕС

Музикантът Боб Дилън ще се сблъска със съдебната система на САЩ заради обвинения в изнасилване. Жалбата е подадена от дама, която твърди, че през 1965 година е била жертва на сексуално насилие, като по това време е била на 12, а Дилън е бил на 23 години. 

Жената, която в момента е на 68 години, обвинява 80-годишният музикант в това, че й е дал алкохол и наркотици, след което я е насилил сексуално няколко пъти. Говорител на Дилън отрича твърденията и твърди, че такава случка никога не е имало. Дамата се идентифицира само с инициалите Дж.К. и пише в жалбата си, че в период от шест седмици между април и май 1965 година, Дилън се е сближил с нея и е осъществил емоционална връзка. Според нея, това е било с цел да навлезе в личното й пространство, да спечели доверието й, за да може по-късно да я изнасили с използването на наркотици, алкохол, заплахи и физическо насилие. 

Боб Дилън

Снимка: БГНЕС

В съдебния иск се казва още, че Дилън е използвал статута си на звезда, за да спечели Дж.К. на своя страна, както и да установи контрол върху живота й. Според жертвата, насилието се е случвало в апартамент на музиканта, който се намирал в хотел "Челси" в Ню Йорк. Дамата твърди, че е емоционално уплашена и наранена психически и до днес. В документите се посочва, че тя все още изпитва унижение, гняв, депресия, физическа болка, психически проблеми и нервност от предполагаемата атака. 

Адвокатът на жертвата Даниел Айзък казва пред E!News, че смята да докаже всяко едно твърдение в съда. Дж.К. търси парични обезщетения "в такива суми, които журито би счело за справедливи и адекватни", като се позовава отчасти на постоянните си медицински разходи. Делото й е заведено ден преди изтичането на срока за разглеждане на Закона за защита на детето, който промени давността ан сексуално насилие над деца и позволи на възрастните в Ню Йорк да предявяват искове от 70-те години на миналия век. 

Дилън, който е носител на 10 награди "Грами", е пуснал шестия си студиен албум само три месеца след предполагаемото нападение. Той се жени за първата си съпруга - моделът Сара Дилън - през ноември 1965 година, като двамата се развеждат през 1977-а. След това музикантът е женен за Каролин Денис от 1986 до 1992 година. 

Боб Дилън

Снимка: БГНЕС

Боб Дилън влиза и в Залата на славата на рокендрола през 1988 година. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари