IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт почете паметта на принцеса Даяна по най-добрия начин

3 септември 2021 10 40

Актрисата влиза в главната роля в биографичния филм „Спенсър“

Снимка: Getty Images

Преди няколко дни феновете успяха да видят точно колко Кристен Стюарт може да прилича на принцеса Даяна – от визията та чак до британския акцент – но сега актрисата показва, че всъщност има доста повече общо с Принцесата на народа, отколкото всеки си мислеше.

Стюарт отдавна е приключила снимките по биографичния филм „Спенсър“, където влиза в главната роля и се превъплъщава в принцеса Даяна. Сега обаче стана ясно точно как е напуснала снимачната площадка и как е успяла да почете духа на покойната принцеса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spencer (@spencer_movie)

В социалните мрежи се появи снимка на бележка от Кристен към целия екип на филма, с която е оповестено, че е направила дарение от тяхно име на две благотворителни организации, близки до сърцето на Даяна. Това са National AIDS Trust и Mines Advisory Group. Първата цели да застане редом и да защити правата на всички, живеещи със, засегнати или изложени на риска от ХИВ. Даяна беше неин патрон от 1991 до 1997 година.

Mines Advisory Group пък е неправителствена организация, която подпомага хората, засегнати от наземни мини, неексплодирали боеприпаси и стрелково и леко оръжие. Принцеса Даяна цял живот се бореше да премахне наземните мини в Африка, като дори беше заснета как се разхожда из бивше минно поле в страната.

Дарението, направено от Стюарт, е по 50 долара от името на всеки човек от екипа. Публикацията показва и ръчно написана бележка и царствен плик с восъчен печат, подпечатан за кореспонденцията. Засега Кристен не е коментирала даренията си.

Сюжетът в „Спенсър“ е базиран на истински събития и се развива през декември 1991 година. Тогава Даяна и Чарлз прекарват Коледа с кралското семейство в Сандрингам. През този уикенд принцесата решава, че е време да напусне съпруга си и година по-късно двамата вече са разделени. Разводът им идва през 1996 година, като няколко месеца по-късно Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж.

Премиерата на „Спенсър“ ще бъде на 5 ноември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари