IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гордън Рамзи: Най-доброто ми ястие беше направено за принцеса Даяна

4 октомври 2021 08 30

Готвачът нарече принцесата „един от най-милите членове на кралското семейство“

Снимка: Getty Images

Гордън Рамзи е готвил за множество известни личности, но принцеса Даяна е тази, която му е направила най-голямо впечатление.

Носителят на множество звезди Мишлен в момента участва в британския документален сериал Gordon, Gino & Fred Go Greek, в който се показва как изучава кулинарията в Гърция заедно със своите приятели и колеги Джино Д'акампо и Фред Сириекс.

В последния епизод Рамзи беше попитан кое е любимото му ястие, което е приготвял, на което той отговори „Това, което приготвих за лейди Ди“. Готвачът описва принцесата като „прекрасна“ и я сравни със заобикалящата го среда в Гърция. „Намираме се на супермодела сред островите – Санторини – и Даяна, досега, беше един от най-милостивите членове на кралското семейство, които съм срещал“. Рамзи готви за принцесата през 90-те години в ресторант в Челси, където тя яде пресен террин от праз като предястие и лаврак като основно.

Принцеса Даяна умира през 1997 година в Париж след автомобилна катастрофа. Тогава тя е само на 36 години.

През юни тази година кралският готвач Дарън Макгрейди, който прекарва 11 години при кралското семейство и е работил специално за Даяна през последните четири години от живота ѝ, отдаде почит на принцесата на 60-ия ѝ рожден ден. Той сподели няколко истории относно любимите ѝ храни във видео, публикувано в неговия YouTube канал.

Според Макгрейди, Даяна е прекарвала доста време в кухнята, но не е била добър готвач. „Тя често просто седеше на един от столовете или върху фризера и обичаше да говори за „Фантома на Операта“ или за „Клетниците“. И двамата обичахме да ходим на театър. Тя просто говореше и говореше за всичко“, казва готвачът. Допълва, че принцесата е била изключително грижовна жена и се е интересувала както от хората в двореца, така и от тези извън него.

Що се отнася до това, което Даяна е обичала да яде, Макгрейди разкрива, че тя често е залагала на пълнени ястия, като пълнени чушки, термидор от омар и пълнени патладжани. Принцесата също така е обичала да яде доматен мус и креп „Сюзет“. За десерт предпочитани са били крушите, както и пудингът.

Даяна Getty

Снимка: Getty Images

С годините обаче Макгрейди се научил да не споделя с хората какво обичала Даяна заради случка на благотворително събитие. Тогава той разкрил, че принцесата обожава сьомга и в следващите няколко седмици само това се сервирало на приемите, където тя отивала. „Един ден влезе в кухнята и ме попита какво има за обяд. Надяваше се да не е сьомга“, казва готвачът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари