IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селена Гомес: Изтриването на Инстаграм спаси живота ми

19 октомври 2021 08 40

Изпълнителката разкрива, че няма нито едно социално приложение на телефона си

Снимка: Getty Images

Селена Гомес има 268 милиона последователи в Instagram, 65,2 милиона в Twitter, 36,3 милиона в TikTok и 29,9 милиона абонати в YouTube. Това, което тя няма обаче, са социални приложения в телефона ѝ.

„Публикувам неща чрез асистента си, след като му напиша коя снимка с какво описание да пусне“, казва 29-годишната изпълнителка в ново интервю за WWD. По едно време Гомес се превърна в най-следваната звезда в Instagram, но малко след това беше изпреварена от футболиста Кристиано Роналдо. В момента тя е на шесто място след Кайли Дженър, Лео Меси, Скалата и Ариана Гранде.

Причината за спада на последователите ѝ обаче е лесно обяснима. Преди три години Гомес решава да изтрие профилите си във всички социални мрежи, включително и Instagram. Според нея, това решение всъщност е спасило живота ѝ. „Изобщо не знам какво се случва в поп културата и това ме прави изключително щастлива. Може би това не прави всекиго щастлив, но спаси моя живот“, допълва Селена.

Решението ѝ да напусне социалния виртуален свят идва след дълбоко обмисляне и заключение, че твърде многото информация понякога може да е нож с две остриета. Освен че научава всичко за всекиго около себе си, Гомес не е харесвала и това, че личният ѝ живот е бил показван пред милиони потребители и коментирането му е било трудно контролирано. „Имах чувството, че мислите ми и всичко останало в ежедневието ми се въртеше около милион различни хора по света, които казваха лоши или добри неща за мен. Тогава разбрах, че всъщност това не ми върши работа и не е добре за мен. И просто приключих със социалните мрежи“.

Макар изпълнителката да е искала да изтрие профилите си завинаги, екипът ѝ я е убедил да ги запази. „Радвам се, че не ги изтрих, защото това е чудесен начин да се свързвам с феновете. И когато се включа в социалните мрежи, се радвам, че показвам истинската си страна и не лъжа никого“, споделя Селена.

Гомес, която буквално израсна под светлината на прожекторите със сериалите по Disney Chanel, е доволна от факта, че използва социалните си платформи за създаването на по-добър свят. Например, тя е посланик на грижата за психичното здраве, като 1% от всичките продажби на козметичните ѝ продукти с марка Rare Beauty отиват за Rare Imact Fund, който цели да събере 100 млн. долара през следващите 10 години. С тези пари трябва да се осигурят повече услуги, свързани с грижата за психичното здраве в уязвими общности.

През 2020 година Селена сподели, че е била диагностицирана с биполярно разстройство. Три години по-късно тя се подлага и на операция за трансплантиране на бъбрек, което ѝ помогна да продължи живота си с болестта лупус.

„Имаше огромно напрежение, когато растях и постоянно чувствах, че трябва да бъда модел за подражание. Изведнъж обаче си помислих, че това е нереалистично и животът ми стана публичен твърде бързо и тогава не разбирах, че се боря с психични проблеми“, казва звездата пред WWD. Допълва, че постепенно е разбрала, че не иска да мълчи относно състоянието си и е започнала да разказва историята си пред медии и в социалните мрежи.

Когато вече пораства, Гомес разбира, че единственото мнение, което трябва да има значение относно нея, е собственото ѝ. „Мисля си колко много години съм се притеснявала от мнението на околните и разбирам, че е било наистина задушаващо. Мисля, че си изгубих времето“, категорична е тя. В момента Селена се гордее със себе си и се радва на всеки един ден, знаейки какво иска да прави с живота си и коя иска да бъде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари