IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сюзън Сарандън: Пътуването промени живота ми

19 октомври 2021 17 40

Актрисата споделя за най-важното си семейно пътуване

Снимка: Getty Images

Като едно от девет деца Сюзън Сарандън не е пътувала много като малка. Затова, когато пораства и създава собствено семейство, тя превръща приключенията в свой приоритет.

„Може би пътуванията са второто нещо, за което харча най-много пари, след храната. Винаги съм била любопитна относно други места, други култури и съм предала това и на децата си“, казва 75-годишната актриса пред списание People. Любовта ѝ към пътуването я довежда и до най-новото ѝ партньорство – световен посланик на известна верига хотели и участието ѝ в новата им рекламна кампания. Компанията притежава хотелите The Plaza в Ню Йорк и Château Frontenac в Квебек, Канада.

Сарандън казва, че е решила да приеме предложението, защото е водена от желанието да изследва, изучава и да се наслаждава на пътуванията. „Винаги съм била отдадена на пътешествията, защото по този начин отваряш въображението си и ставаш по-гъвкав към света“, казва тя. Добавя, че превръща пътуването в основен приоритет и за децата и внуците си. Актрисата е майка на 36-годишната Ева Амури, 32-годишния Джак Робинсън и 29-годишния Майлс Робинсън.

„Ако не започнеш в ранна възраст, всичко, което е различно, изглежда плашещо, защото усещаш, че не го контролираш. Но ако започнеш да пътуваш докато си млад, това ти позволява да промениш мисленето си, да се адаптираш по-лесно към света и да си отворен за нови възможности“, казва Сарандън.

Едно от най-запомнящите се пътешествия, които тя прави с децата си, е до Мароко. Тогава тримата ѝ наследници за първи път чуват вик за молитва, който е характерен за страните, в които се изповядва ислямът. „Да им обясня какво значи това и да разговарям на тази тема след 11 септември, беше много важно за мен“, казва Сюзън. Според нея, след атентатите през 2001 година, е имало много фалшива информация и ненужна омраза към ислямската религия и хората, които я изповядват. Сарандън споделя, че в момента децата ѝ са доста гъвкави и приспособими към промените в света и това е най-доброто, на което тя може да ги научи.

Актрисата, която в момента се наслаждава на необвързания живот, казва, че любовта към пътуването е качество, което търси в следващия си партньор. Допълва, че не иска да забавя темпото, а да се наслади на всеки един момент, прекаран в изследване на нещо ново. „Когато пътуваш, ти се предаваш в ръцете на друг човек. Трябва да вярваш в човечността на другите, за да се оправиш в ситуация, която е непозната за теб“, категорична е Сарандън.

По време на пандемията Сюзън си мечтае за момента, в който всичко ще отмине и отново ще може да пътува. Тя е готова да прекоси океана и да се запознае с нови култури и нови хора. „Със сигурност ще отида до Малдивите. Не съм виждала и Ирландия. Работила съм там, но не съм разглеждала страната. Любопитна съм относно Ирландия и Шотландия и във вените ми тече уелска кръв, така че мисля, че трябва да отида и там“, казва тя пред People.

След като прекарва изолацията в Ню Йорк, Сарандън признава, че е готова да пътува до по-малки и по-спокойни дестинации.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари