IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните за красота на Сюзън Сарандън

16 юни 2020 12 30

Вижте как се грижи за кожата си 73-годишната актриса

БГНЕС

Тя е родена на 4 октомври 1946 г. и е едно от най-известните имена в Холивуд от 90-те. Носителка е на наградите „Оскар“ и БАФТА. Играла е във филмите „Джо“, „Телма и Луиз“, „Миро Лоренсо“ „Клиентът“, „Осъденият на смърт идва“ и други. Бунтарка по характер, тя се откроява сред колежките си като политическа активистка, като през годините участва в много протести в САЩ. Тя е Сюзън Сарандън. 

Кои са тайните за красота на актрисата? 

„Това, че не съм си правила пластична операция, не означава, че съм против пластичната хирургия. Смятам, че жените имат право да правят каквото си искат с телата си, стига това да ги кара да се чувстват добре“, споделя актрисата. Тя разкрива пред британския „Vogue“, че цигарите наистина вредят на кожата, но те не са най-важното нещо. 

„Тайната – искам да кажа, честно казано, е да останеш ангажиран, любопитен и да си прекарваш добре“, казва тя, но изтъква, че благодари на майка си за хубавите гени, които ѝ е дала. 

По думите на Сюзън, дори и да е над 70 години, тя просто се чувства по съвсем друг начин и това ѝ помага да изглежда добре. 

„Шокирана съм да бъда на 70 години! Непрекъснато мисля, че съм по-млада и усещам това отвътре! Това беше някакъв странен момент, тази годишнина...“, обяснява тя по време на фестивала в Кан, когато е само на 70. 

Сюзън Сарандън

БГНЕС

Грижа за кожата

Актрисата посочва, че държи на хидратацията на кожата и не прави нищо екстремно – тоест не обича да експериментира, когато става дума за рутинни грижи. 

Сарандън обяснява още, че тя не е от големите пиячи на алкохол и може би заради това има по-младежки вид. „Ако пиете наистина много, това не е добре за кожата ви“, казва още тя. 

„Колкото по-стара ставам, толкова по-малко мисля за това как изглеждам и повече за това, което правя“, продължава холивудската звезда. Тя изтъква, че въпреки възрастта си, се интересува от иновациите в грижата за кожата и следи тенденциите в грима. 

Актрисата изтъква, че за да има здрава и хидратирана кожа, тя залага на качествени овлажняващи продукти за лице. По думите ѝ, тя харесва такива, чиито съставки проникват в дълбочина, но не омазняват прекалено кожата. Другата ѝ тайна е качественият сън. 

Всяка сутрин Сюзън използва лек почистващ продукт за лице, последван от серум и дълбоко овлажняващ крем със слънцезащитен фактор. Преди да си легне, тя почиства отново лицето си и нанася крем против стареене. Така кожата ѝ изглежда гладка и мека, като същевременно има по-равномерен тен без пигментни петна. 

Грижа за косата 

Откакто я помним, Сюзан Сарандън винаги е била с червеникава коса, която сякаш е нейната запазена марка и трудно бихме си я представили с друга. Преди години тя избира по-наситен цвят, а в последно време залага на по-светли оттенъци.

„За косата си използвам шампоан и балсам, които поддържат цвета ми. Понякога използвам масло или маска за подхранване“, коментира тя пред „Livingly“. 

Иначе актрисата обича да държи косата си до раменете, като отпред винаги я скъсява. Сега, когато се снима по-рядко в киното, тя признава, че като по-млада индустрията „я притискала“ да има перфектна визия, а сега нещата са различни. Тя все още държи на прическата си, но може да си позволи да отиде на някой филмов фестивал, без да се притеснява как изглежда. 

Съветите на Сюзън Сарандън към жените: 

#1. Внимавайте със слънцето

Неостаряващата актриса споделя, че ако се върне назад във времето и отново е на 30, би искала някой да ѝ каже да внимава със слънцето и да наблегне на защитните продукти. 

„Луда съм по слънцезащитния крем и никога не напускам дома си без него. Все още си спомням как мажех децата си с него, когато бяха малки. Те ще ми благодарят за това един ден!“, добавя тя.

#2. Избирайте правилните продукти

Актрисата вярва, че красотата идва отвътре, но е също толкова важно да се грижиш за себе си и отвън, чисто физически.  Тя посочва, че ежедневните ѝ грижи за кожата са прости, като всичко се състои в това да намериш правилните продукти, отговарящи на твоите нужди. 

#3. Не се плашете от годините 

Сюзън разкрива, че най-добрият съвет за красота, който някога е получавала, не е от гримьор или фризьор, а от известния авторГабриел Гарсия Маркес. В своя роман „Любов по време на холера“ той казва, че човешката същност е устойчива на течението на времето – физиката е едно, а вътрешният свят на човека съвсем друго. Ето защо духът на човек остава млад, независимо на колко години е той. 

#4. Имайте самочувствие 

„Няма нищо, което не можеш да направиш заради възрастта си“, казва тя и посочва, че винаги се е стремяла да остарява грациозно. 

Сарандън съветва жените да имат самочувствие и да вярват в това, че няма невъзможни неща пред тях. По думите ѝ, дори и да признават, че имат своите недостатъци, те могат да ги превърнат в тяхната най-голяма сила, стига да знаят как. За това спомага и спокойствието. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари