IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Режимът на Салма Хайек

12 юни 2020 12 30

Сокове, масажи и баланс

Снимка: БГНЕС

Салма Хайек Пино отдавна се смята за една от най-красивите жени в Холивуд, така че не е изненада, че много от жените ѝ завиждат. Актрисата е на 53 години, но по нищо не личи, че остарява. Напротив – тя многократно споделя снимки в социалните мрежи, с които кара феновете си да се съмняват във възрастта ѝ.

Звездата впечатлява с физика и не крие перфектното си тяло. Една от снимките, която предизвика истински фурор, беше споделена навръх рождения ѝ ден на 2 септември 2019-а. Актрисата отпразнува повода в Мексико и публикува фотос от плажа, носейки тюркоазен бански. Тя написа „Да, ставам на 53. Е,и!?“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Публикацията ѝ веднага събра повече от милион харесвания и привлече множество коментари, които казват, че Хайек доказва, че възрастта е просто число. Разбира се, имаше хора, които се възхищаваха на тялото на актрисата и я питаха за режима ѝ на хранене и тренировки. През годините тя е говорила открито за диетата си и упражненията, с които поддържа физиката си.

Диетата на Салма Хайек

Наред с балансираната диета, Хайек използва сокове, за да се подготви за големи събития и да презареди тялото си. Говори се, че тя е почитател на фрешовете от малка, когато още е живеела в Мексико. Когато се мести в Лос Анджелис обаче разбира, че не може лесно да се сдобие с любимата си напитка и затова взима нещата в свои ръце.

Основава компанията „Cooler Cleanse“ – пресни сокове, предназначени за пречистване на организма от три до пет дни. Те могат да бъдат доставяни до вашата врата, за да презаредите тялото си по най-бързия начин. Хайек допълва, че когато е стресирана, често се обръща към храната за утеха. Това обаче се променя след една чаша фреш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

„След като се прочистя със сок, съм мотивирана да се храня по-здравословно, а не емоционално“, казва тя. Добавя, че се съсредоточава върху това какво слага в тялото си и много пъти се хваща да посяга към вредните храни. Именно тогава избира фреша и стопира тези свои желания. 

Въпреки че спазва стриктен хранителен режим, Хайек е запален готвач и често опитва различни кухни от всяко кътче на земното кълбо. Тя обожава необичайните вкусови комбинации, като сладолед от ананас и розова вода. Актрисата не обича строгите ограничения и гладуването, а по-скоро разчита на балансирано и здравословно хранене. А когато има нужда от пречистване, минава на фрешове.

Тренировките на Салма Хайек

Подходът на Хайек към тренировките е малко нетрадиционен. Тя казва пред списание „People“, че с натоварения си график рядко има време да спортува. „Някои хора имат дисциплината да станат сутрин и да отидат на фитнес. Аз нямам такава сила“, споделя актрисата. Добавя, че е фен на разходките и движението сред природата, а не упражненията в зала. 

Тя споделя, че е работила с жена от Лондон, която ѝ показала как стойката ѝ може да активира работата на всички мускули през целия ден. „Тя ме научи как да тонизирам мускулите си без да ги натоварвам“. Хайек казва, че трябва да бъдем наясно с тялото си и ще видим какъв добър ефект може да има една правилна стойка. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Когато Хайек има време да тренира, тя предпочита да се упражнява всеки ден от седмицата, но да ограничава сесиите си до 30 минути или по-малко. Сара Шиърс, която е работила с актрисата, разкрива пред „Shape“, че звездата предпочита кардио, високоинтензивни и силови тренировки. 

„Няма да постигнете резултати, ако тренирате само два пъти седмично. Трябва да правите нещо всеки ден, с кратки сесии, но с по-голяма интензивност“, обяснява Шиърс. Именно такъв е бил и подходът на Хайек.

Грижа за себе си

Докато ботоксът и пластичната хирургия може да са популярни методи против стареене, Салма не се доверява на тях. Тя предпочита да се подложи на добър масаж, за да отпусне тялото си и да презареди батериите. „Масажът с кислород активира кръвообращението и поддържа мускулите здрави и стегнати. Той е полезен и за лимфната система, както и за лицето“, казва актрисата пред „Inquisitr“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари