IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Режимът на Хали Бери

11 юни 2020 12 30

Отдадеността води до положителни резултати

Снимка: БГНЕС

Ако сте изгубили мотивация за фитнес и здравословно хранене, позволете ни да насочим вниманието ви към Хали Бери. Както Дженифър Лопес се подготвяше интензивно за участието си във филма „Hustlers“, актрисата се подлага на сериозна физическа подготовка за ролята на боец от ММА в предстоящата лента „Bruised“. 

И също като Лопес, Бери изглежда по-добре от всякога, особено ако се разровим в социалните ѝ профили. Звездата обича да споделя снимки от фитнеса, с които да вдъхновява своите последователи. 53-годишната актриса по нищо не отстъпва на фитнес блогърите и професионалните треньори. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

За да разберем как точно Бери поддържа физиката си, трябва да се потопим в нейната ежедневна диета и фитнес рутина. Разбира се, актрисата отделя и време за почивка, която е от естествено значение за постигане на положителни резултати.

Диетата на Хали Бери

Актрисата е една от редица известни личности, които практикуват периодичното гладуване. Според нея, това ѝ помага доста с излишните калории. Бери комбинира този начин на хранене с популярната кето диета, която е с високо съдържание на мазнини и умерен протеин. Звездата залага на нея, защото ѝ помага да се справя със захарния диабет.

„Обикновено ям по два пъти на ден“, казва Бери в социалните мрежи и добавя, че често пропуска закуската. Треньорът ѝ – Томас, подробно обяснява диетата ѝ пред „Hollywood Life“ и казва, че актрисата прави първото си хранене за деня веднага след сутрешната тренировка. Той разказва, че клиентката му хапва пържола със зелена салата от тъмни зеленчуци като спанак и къдраво зеле.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

„Или ще има настъргано пиле върху тъмнозелена салата, или може да хапне две-три яйца“. Освен авокадото, което актрисата обича, Томас казва, че тя си похапва органични зеленчуци като целина и краставици. Плодовете също присъстват в диетата на Бери. Тук се включват боровинки, ягоди, малини и къпини.

За вечеря звездата предпочита агнешки котлет или хубава кетогенна яхния, състояща се от карфиол, броколи и постно месо. Диетата на Бери обаче не изключва напълно някои от любимите ѝ неща. Носителката на „Оскар“ залага на виното, но се уверява, че е с ниско съдържание на захар. Тя споделя, че лекарят ѝ е казал, че напитката е добра за сърцето и че спокойно може да я включи в хранителния си режим.

Подобно на своята колежка Габриел Юниън, Бери не забравя да остане хидратирана, поставяйки си за цел да пие вода през целия ден. „Тя започва деня си с голяма чаша вода – приблизително 300 мл. В нея изцежда лимон за аромат“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Тренировките на Хали Бери

Що се отнася до работата във фитнеса, Бери предпочита да тренира цялото тяло, а не отделни части. Тя се фокусира върху клякания, които стягат краката и коремните мускули. Тя променя правилата на играта, само ако тренира за определена филмова роля. Актрисата споделя, че е голям фен на планка и доста често го прави.

„Това упражнение направи огромна разлика в тялото ми“, признава тя пред „Women's Health“. Добавя, че понякога остава в планк позиция за доста дълго време. Първоначално започва да усеща болка в корема, но след това цялото ѝ тяло пламва. Именно тогава разбира, че е време да спре. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Звездата тренира по четири часа на ден, а упражненията ѝ се разпростират в стил ММА, силови тренировки, бягане и бокс. Бери е фен на бокса от 10 години. Споделя, че го счита за една от най-добрите тренировки за цялото тяло. „По този начин ще извайвате всеки мускул и ще изгорите голямо количество калории и мазнини“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Бери също обича да включва и йогата в тренировката си. От една страна го прави, за да създаде спокойствие у себе си, а от друга, за загряване. През март 2018 година тя сподели в социалните мрежи, че обича йогата, защото тя ѝ помага да се спаси от наранявания по време на тренировките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари