fallback

Амбициозен татко: Зукърбърг вече учи на програмиране двете си невръстни дъщери

31 October 2021 21:00

Това разкри съпругата му Присила Чан

БГНЕС

Съпругата на Марк Зукърбърг Присила Чан разкри, че той е започнал да учи двете им дъщери, които са на пет и на четири годинки, да пишат компютърни кодове.

Жената на технологичния милиардер и създател на Facebook, сподели още, че когато двамата са се срещнали за първи път в Харвард преди 18 години, тя е решила, че Марк е бунтар.

36-годишната Присила, която е главен изпълнителен директор на организацията Chan Zuckerberg Initiative, роди две дъщери на Зукърбърг – Максима (5) и Август (4).

Чан споделя, че Марк вече учи момиченцата да програмират, тъй като все пак това е неговата най-голяма сила.

Американската филантропка и бивша педиатърка се омъжи за Марк през 2012 година, а децата им се родиха съответно през 2016-а и 2017-а. Говорейки пред списание Sunday Times, тя разкри семейната рутина с децата им преди лягане. Присила каза: „Понякога четем на децата книги. Друг път Марк ги учи на програмиране. Той прави това с Август, откакто тя навърши три годинки.“

Освен това Присила разкрива, че двамата с Марк отглеждат децата си със смесица от еврейско и китайско-виетнамско влияние (той е потомък на полски и австрийски евреи, а тя е с виетнамско-китайски корени).

Зукърбърг и Чан се срещат, докато се редят на опашка за тоалетната на парти в Харвард, малко преди Марк да напусне университета, за да преследва приключението на живота си, основавайки Facebook.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mark Zuckerberg (@zuck)

Присила споделя още в интервюто, че нещата между нея и Марк са се случили бързо, но в началото на връзката им тя е била ужасена от неговата липса на респект и загриженост към правилата, нормите и разпоредбите.

Тя споделя: „Аз не нарушавам правилата никога. За обикновената Присила Марк беше малко бунтар.“

Преди да срещне бъдещия си съпруг, Присила учи в Харвард със стипендия и се мъчи да се впише сред богаташките наследници, които преобладавали в престижния университет.

 

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
милиардер Фейсбук програмиране Зукърбърг бунтар Mарк
0 коментара
fallback