IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отказа молбата на Брад Пит за попечителство

28 октомври 2021 14 40

По този начин Анджелина остава пълният настойник над шестте им деца

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Брад Пит и Анджелина Джоли може официално да са разведени, но това не означава, че битката им в съда е приключила. Двамата се борят за попечителството над шестте си деца, като нещата стават все по-заплетени.

В началото Пит имаше право на значително време с петте си непълнолетни наследници, но това решение беше подложено на преразглеждане, след като съдията по делото беше отстранен. През май Джон Оудеркирк позволи на актьора да има определени дни, в които да вижда и да взима децата си, като Анджелина се опитваше да ограничи това право. Съдията обаче не се съобрази с нейното желание и реши, че е редно Пит да прекарва повече време с децата. Решението беше отменено, след като стана ясно, че Оудеркирк е нарушил етичните си задължения.

Джоли-Пит БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Отстраняването на съдията върна ситуацията три години назад, когато съдът определи Анджелина да е основен попечител над децата и тя да решава кога те да се виждат с баща си. Това, разбира се, не се хареса на Брад Пит и той подаде молба към Висшия съдебен съд в Калифорния, с която иска преразглеждане на случая.

Преразглеждането приключи само няколко седмици по-късно, като решението е следното: „Петицията беше видяна и отхвърлена“. По този начин Анджелина остава пълният настойник над петте непълнолетни деца – 17-годишния Пакс, 16-годишната Захара, 15-годишната Шайло и 13-годишните близнаци Вивиан и Нокс. Пит остава с позволение за визити в определени дни.

Представител на Брад казва пред списание People, че предишното решение на Апелативния съд „се е базирало на технически процесуален проблем и решението на Върховния съд да не преразглежда този процесуален въпрос не променя извънредното количество фактически доказателства, които са водили съдията – и многото експерти, които са свидетелствали – да направят ясното заключение за това, което е в най-добрия интерес на децата“. Говорителят допълва, че екипът на Пит ще направи всичко по силите си, за да промени това решение.

Анджелина Джоли

Снимка: БГНЕС

В официално съобщение, изпратено до People, адвокатът на Джоли заяви, че актрисата е доволна от случилото се. „Г-ца Джоли е фокусирана върху семейството си и се радва, че благосъстоянието на децата ѝ няма да бъде решавано от неетично поведение“, казва адвокатът. Той допълва, че законите в Калифорния дават приоритет на най-доброто за децата и няма да толерират съдийска небрежност, което цели да облагодетелства една от страните в спора.

През последните няколко дни Джоли и децата ѝ са под светлината на прожекторите. Всички те присъстват на премиерата на филма „Вечните“, където Анджелина играе един от супергероите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари