IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката продължава: Брад Пит ще се бори за попечителство над децата

3 септември 2021 11 00

Преди месец съдия отмени решението, с което беше позволено на актьора да вижда наследниците си

Снимка: Getty Images

Битката в съда между Брад Пит и Анджелина Джоли продължава пет години след официалния им развод.

В момента двамата се карат за попечителството над шестте им деца, като Пит иска равни права с бившата си съпруга, но тя отказва да му ги даде. Преди няколко седмици съдия Джон Оудъркирк беше отстранен от делото, с което се дисквалифицират и всички негови решения. Едно от тях беше в полза на Брад и му предоставяше повече време с петте му непълнолетни деца. Сега обаче нещата се върнаха в начална позиция и Анджелина е тази, която решава кога и как бившият ѝ съпруг да вижда малчуганите.

Джоли-Пит БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Решението никак не се хареса на актьора и той и адвокатите му са подали молба във Висшия съдебен съд на Калифорния, с която искат преразглеждане на случая. В документите, цитирани от списание People, се твърди, че дисквалифицирането на Оудъркирк „ефективно е променило конституционно разрешената система за временно съдийство в Калифорния“ и сега „отваря вратата за всякакви основания за премахване на съдия по време на делото“.

„По този начин решението гарантирано ще промени начина за дисквалификация и повдига сериозни въпроси дали временната съдийска система е надеждна опция в силно закъсалата съдебна система в Калифорния“, се казва още в молбата.

Адвокатите на Джоли твърдят, че Оудъркирк, който е бил частен съдия на двойката, може да бъде предубеден в решенията си, тъй като не е разкрил продължаващи или нови дела, които адвокатите на Пит са го наели да наблюдава. Когато съдията беше нает през 2016 година, и двете страни изброиха своите бизнес отношения с него и неговото назначение беше удължавано два пъти по време на петгодишната им битка за попечителство. Според Апелативния съд, става дума за допълнителни дела, по които Оудъркирк е бил нает по-късно и които той не е разкрил пред адвокатите на Джоли.

Брад Пит

Снимка: БГНЕС

Съдиите, които ръководеха изслушването на Оудъркирк по-рано тази година, отбелязаха, че той не е направил задължителни оповестявания относно други съдебни производства, свързани с правното консултиране на Пит, което може да накара едно обективно лице да се съмнява в безпристрастността на съдията.

Адвокатите на Брад твърдят в петицията, че Джоли е била запозната със значителната професионална история на съдия Оудъркирк с екипа на Пит, но е чакала години да поиска неговата дисквалификация. „След повече от четири години спорни съдебни битки, в които всеки ден е в ущърб на децата и баща им, важно и обмислено решение за попечителство ще бъде напълно отменено в резултат на административна грешка, която изцяло не е свързана с делото“, твърди адвокат на Пит.

Джоли БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Екипът на актьора иска преразглеждане на делото във Върховния съд на Калифорния, защото „временният съдия, който беше назначен и многократно приет и от двете страни, беше неправилно дисквалифициран“. От екипа на Джоли отговориха, че адвокатите на Пит са се вкопчили в Оудъркирк, защото им е близък и затова може по-лесно да отсъди в полза на клиента им.

Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха през 2016 година, а три години по-късно официално бяха обявени за две отделни страни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари