IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Брад Пит изгуби правото да вижда децата си

28 юли 2021 10 30

Съдията по делото беше отстранен и заедно с това взетите от него решения

Снимка: БГНЕС

Ново развитие по делото за попечителство между Брад Пит и Анджелина Джоли.

Досега 57-годишният актьор имаше право на значително време с петте си непълнолетни деца, но това решение се преразглежда, след като съдията по делото беше отстранен. През май Джон Оудеркирк позволи на Пит да има определени дни, в които да вижда и да взима наследниците си, като преди това Анджелина се опитваше да ограничи това право. Съдия Оудеркирк обаче беше отстранен от случая с решение на панел, съставен от трима негови колеги. Причината – нарушение на етичните му задължения.

Джоли -

Снимка: БГНЕС

Апелативният съд в Калифорния застана на страната на Джоли, която още с назначаването на Джон Оудеркирк се опитва да го премахне от делото. Според нея, той може да е предубеден в своите решения, като се има предвид, че е криел бизнес отношенията си с адвокатите на Брад Пит. Според актьора обаче цялата тази ситуация влияе зле на децата и е най-добре нещата да се опростят и да се решат по най-бързия начин.

По-рано Пит се съгласил, че ако панелът отстрани Оудеркирк от случая, то попечителството ще се върне към ситуацията през месец ноември 2018 година. Тогава бе решено децата да останат при Джоли и тя да решава дали да позволи на Брад да ги вижда и колко време да прекарва с тях. Съдиите, които водеха изслушването по-рано през месеца, отбелязват, че неразкриването на бизнес отношенията между Оудеркирк и адвокатите на Пит може да накара всяко обективно лице да се съмнява в безпристрастността на съдията.

Говорител на актьора заяви пред списание People, че решението на апелативния съд не се основава на технически процесуален проблем. „Фактите не са се променили. Има изключително количество фактически доказателства, които са накарали съдията и много експерти, дали показания – да стигнат до своето ясно заключение за това кое е в най-добър интерес за децата. Ще продължим да правим необходимото въз основа на подробните констатации за това, което е най-доброто за децата“, допълват от екипа на Пит.

Джоли-Пит БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Съдебният състав от трима съдии обаче отбелязва, че след като Брад е поискал ново изслушване за родителски права през юни 2020 година, адвокатът на Джоли е попитал съдията дали работи по други дела, свързани с адвокатите на актьора. Той е потвърдил, че работи по два нови случая с тях, започвайки през 2019 година и по дело, което е било смятано за приключено още през 2018 година, но не е споменал, че продължава.

Панелът изразил мнение, че забавянето на Оудеркирк да разкрие тази информация е дисквалифициращо и етично нарушение. „Джоли се е сдобила с тази информация, само защото нейният адвокат е попитал съдията, а не защото той самият е изпълнил задължението си съгласно Кодекса на съдебната етика да направи тези разкрития“, пише в становището на комисията.

Предишното решение на Оудеркирк се отнасяше за непълнолетните деца на Джоли и Пит – 17-годишния Пакс, 16-годишната Захара, 14-годишния Шайло (Джон) и 12-годишните близнаци Вивиан и Нокс. 19-годишният Мадокс, който е най-голямото дете на двойката, не участва в делото за попечителство. Още тогава обаче не беше ясно дали съдебното решение е обвързано със закона, тъй като нищо още не се е променило по отношение на официалното попечителство.

Брад и

Снимка: БГНЕС

Два дни преди въпросното решение да бъде оповестено публично, Джоли подаде жалба до Апелативния съд на Калифорния заради назначаването на съдия Оудеркирк. Преди това тя не успя да го отстрани, когато съдията беше водещ по делото за развод между нея и Пит. В отговор на решението относно децата, Пит е казал, че винаги е искал най-доброто за тях и да прекарват повече време заедно. Анджелина пък отговори, че съвместното попечителство не е въпросът, срещу който възразява, а се бори срещу други неща, които предизвикват загрижеността ѝ.

Съдия Джон Оудеркирк е същият човек, който венча Брад Пит и Анджелина Джоли през 2014 година във френското им имение Chateau Miraval. Той е бил само един от 20-те гости на свръхинтимната церемония. Две години по-късно Джоли подава молба за развод, а през 2019 година тя и Пит са обявени за неженени, но финализирането на развода им продължава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари